Huys te Warmont Ingrid Heijnekamp
Ad Snelderwaard
Narcissen

Welkom in Warmond

Dwaal mee door het dromerige landgoedpark rond Huys te Warmont. Voel de historie bij een romantische kerkruïne. En ontdek het huis(houden) van Jan Steen. Oudhollands zijn de uitzichten over de polder en molens vanaf het eiland Koudenhoorn. Trek gekregen onderweg? Terrasjes genoeg, zowel op het eiland als in het oude dorpshart.


Routekaart

Start bij de parkeerplaats aan de rand van het parkbos. Wandel de laan in, neem het eerste zijpad rechts en volg de rode palen over het landgoed.

Enkele hoogtepunten

 • 1. Huys te Warmont
 • 2. Sprookjesbos
 • 3. Ruïnekerk
 • 4. Seminarie
 • 5. Jan Steen
 • 6. Koudenhoorn
 • 7. Dorpsplein
 • 8. Park Groot Leerust

In de route zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurfoto’s, vogelgeluiden en leuke weetjes hebben onze boswachters de route echt wat extra’s gegeven. Een pareltje om trots op te zijn!


Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de A44 de afslag Warmond. Ga in Warmond ter hoogte van Herenweg 139 links het bos in. De parkeerplaats is direct na de toegang.

Openbaar vervoer

Buslijn 50 rijdt van Leiden Centraal naar Warmond. Uitstappen bij halte Overbos. Zie 9292.nl.

Honden welkom

Op het landgoedpark moeten honden aan de lijn. In het stiltegebied van Koudenhoorn zijn honden verboden (alternatief: ga voor het hek linksaf en pak bij het volgende hek de route weer op).

Geschikt voor rolstoelen

De paden in het park rond Huys te Warmont zijn halfverhard en geschikt voor rolstoelen. Het natuurpad op Koudenhoorn is ongeschikt voor rolstoelen. De rest van de route is verhard.

Horeca in de buurt

Op het eiland Koudenhoorn kun je bij Brasserie Coazy terecht op het terras met uitzicht op ’t Joppe. Verder is er volop horeca in het centrum van Warmond. Bij mooi weer is bovendien bij de theekoepel in Park Groot Leerust een (klein) terras geopend.

Locatie

Herenweg 139, 2361 EV, Warmond


18 Beoordelingen 4.6666666666666 sterren
4.7 / 5

4 sterren

Een hele mooie en afwisselende route. Een en ander is goed aangegeven. Mooie lengte en fijne wandelpaden. Alleen het stukje bij Koudenhoorn was iets minder prettig lopen. Kortom, aanrader!

4 sterren

Een heel mooie route. Wel een opmerking over het kaartje: de nummers 5 en 6 (Jan Steen en Koudenhoorn) staan verkeerd om!

5 sterren

Prachtige afwisselende route. Veel bankjes onderweg. Mooie vergezichten over de polders,koeien, molens zoals Nederland hoort te zijn. Leuk om over de brug, na eerst bij de VVV een lekker boerderij ijsje te hebben gehaald, de wandeling vervolgd. Veel bootjes. Mensen daar zijn allemaal vriendelijk en behulpzaam als we het even niet wisten of we de goede afslag hadden genomen!

5 sterren

Een erg mooie route met heel veel afwisseling. Een aanrader.

5 sterren

Prachtige, gevarieerde wandeling, met veel oud Hollandse vergezichten. We hebben de wandeling nog uitgebreid door vanaf Koudenhoorn met het bootje bij Brasserie Coazy over te steken naar het eilandje aan de overkant.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Wandelen door historisch Warmond

Wandelroute 8,5 km

 • We kunnen niet zonder natuur

  Met een gezamenlijke oproep in in meerdere landelijke dagbladen roepen 64 organisaties namens miljoenen Nederlanders het kabinet op om te bouwen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en natuurvriendelijke landbouw en aan de slag te gaan…

  Lees verder

  Lees verder
 • De natuur is een voorwaarde voor een gezonde samenleving

  Hank Bartelink directeur-bestuurder LandschappenNL, is gesprekspartner samen met nog vier directeuren van natuur- en milieuorganisaties bij het gesprek over het stikstofdossier met de heer Remkes op maandag 15 augustus. Aanleiding voor het gesprek is de…

  Lees verder

  Lees verder
 • Omhoog met het veen

  Door het lage grondwaterpeil zakt de bodem in onze veengebieden soms meer dan een centimeter per jaar. Dit vormt een bedreiging voor kwetsbare planten en dieren en leidt tot een hogere C02-uitstoot. Daarom start het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: Enthousiaste jongeren voor natuurklussen

  Een bijenburcht bouwen, Tiny Forests (minibosjes) onderhouden, groente oogsten en bomen zagen; Tijdens de Nature Impact Days op 26 t/m 28 augustus kunnen jongeren in Zuid-Holland een weekend lang op verschillende locaties klussen doen om kennis te…

  Lees verder

  Lees verder