Narcissen
Huys te Warmont Ingrid Heijnekamp
Ad Snelderwaard

Welkom in Warmond

Dwaal mee door het dromerige landgoedpark rond Huys te Warmont. Voel de historie bij een romantische kerkruïne. En ontdek het huis(houden) van Jan Steen. Oudhollands zijn de uitzichten over de polder en molens vanaf het eiland Koudenhoorn. Trek gekregen onderweg? Terrasjes genoeg, zowel op het eiland als in het oude dorpshart.


Routekaart

Start bij de parkeerplaats aan de rand van het parkbos. Wandel de laan in, neem het eerste zijpad rechts en volg de rode palen over het landgoed.

Enkele hoogtepunten

 • 1. Huys te Warmont
 • 2. Sprookjesbos
 • 3. Ruïnekerk
 • 4. Seminarie
 • 5. Jan Steen
 • 6. Koudenhoorn
 • 7. Dorpsplein
 • 8. Park Groot Leerust

In de route zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurfoto’s, vogelgeluiden en leuke weetjes hebben onze boswachters de route echt wat extra’s gegeven. Een pareltje om trots op te zijn!


Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de A44 de afslag Warmond. Ga in Warmond ter hoogte van Herenweg 139 links het bos in. De parkeerplaats is direct na de toegang.

Openbaar vervoer

Neem de trein naar Sassenheim. Vanaf het station wandel je via de Wasbeeklaan en Oosteinde in 20 minuten naar Huys te Warmont.

ov9292

Honden welkom

Op het landgoedpark moeten honden aan de lijn. In het stiltegebied van Koudenhoorn zijn honden verboden (alternatief: ga voor het hek linksaf en pak bij het volgende hek de route weer op).

Geschikt voor rolstoelen

De paden in het park rond Huys te Warmont zijn halfverhard en geschikt voor rolstoelen. Het natuurpad op Koudenhoorn is ongeschikt voor rolstoelen. De rest van de route is verhard.

Horeca in de buurt

Op het eiland Koudenhoorn kun je bij Brasserie Coazy terecht op het terras met uitzicht op ’t Joppe. Verder is er volop horeca in het centrum van Warmond. Bij mooi weer is bovendien bij de theekoepel in Park Groot Leerust een (klein) terras geopend.


Locatie

Herenweg 139, 2361 EV, Warmond


20 Beoordelingen 4.5499999999999 sterren
4.5 / 5

4 sterren

Mooie route, fijne wandeling kunnen maken. Genoeg bankjes om te rusten, behalve in de Dorpstraat, daar is wel horeca. Route staat helaas niet aangegeven, dus met telefoon in de hand lopen. Jammer dat de GPX niet werkt, drie apps geprobeerd, alle drie kunnen het bestand niet lezen omdat het een XML bestand is. Zou fijn zijn als dat opgelost kan worden.

3 sterren

Mooie en veelzijdige wandelroute.

4 sterren

Een hele mooie en afwisselende route. Een en ander is goed aangegeven. Mooie lengte en fijne wandelpaden. Alleen het stukje bij Koudenhoorn was iets minder prettig lopen. Kortom, aanrader!

4 sterren

Een heel mooie route. Wel een opmerking over het kaartje: de nummers 5 en 6 (Jan Steen en Koudenhoorn) staan verkeerd om!

Antwoord van Zuid-Hollands Landschap

Bedankt voor het doorgeven! We hebben het kaartje aangepast.

5 sterren

Prachtige afwisselende route. Veel bankjes onderweg. Mooie vergezichten over de polders,koeien, molens zoals Nederland hoort te zijn. Leuk om over de brug, na eerst bij de VVV een lekker boerderij ijsje te hebben gehaald, de wandeling vervolgd. Veel bootjes. Mensen daar zijn allemaal vriendelijk en behulpzaam als we het even niet wisten of we de goede afslag hadden genomen!

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Wandelen door historisch Warmond

Wandelroute 8,5 km

 • Reactie op coalitieakkoord: Noodzakelijke investeringen in leefomgeving blijven uit

  Vandaag presenteerden de formerende partijen hun coalitieakkoord “Hoop, lef en trots”. Natuurmonumenten en LandschappenNL vinden het zeer zorgwekkend dat het kabinet kiest voor welvaart in plaats van welzijn. Pim van der Feltz, directeur Natuurmonumenten: “Noodzakelijke…

  Lees verder

  Lees verder
 • De Diefdijk volop in de schijnwerpers

  Wat een prachtige uitzending heeft Vroege Vogels gemaakt over de Diefdijk! Een gebied dat het Zuid-Hollands Landschap in beheer heeft. Projectleider Maarten Breedveld en boswachter René Garskamp gingen samen met Menno Bentveld op pad door…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder