Narcissen
Huys te Warmont Ingrid Heijnekamp
Ad Snelderwaard

Welkom in Warmond

Dwaal mee door het dromerige landgoedpark rond Huys te Warmont. Voel de historie bij een romantische kerkruïne. En ontdek het huis(houden) van Jan Steen. Oudhollands zijn de uitzichten over de polder en molens vanaf het eiland Koudenhoorn. Trek gekregen onderweg? Terrasjes genoeg, zowel op het eiland als in het oude dorpshart.


Routekaart

Enkele hoogtepunten

 • 1. Huys te Warmont
 • 2. Sprookjesbos
 • 3. Ruïnekerk
 • 4. Seminarie
 • 5. Jan Steen
 • 6. Koudenhoorn
 • 7. Dorpsplein
 • 8. Park Groot Leerust

In de route zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurfoto’s, vogelgeluiden en leuke weetjes hebben onze boswachters de route echt wat extra’s gegeven. Een pareltje om trots op te zijn!


Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de A44 de afslag Warmond. Ga in Warmond ter hoogte van Herenweg 139 links het bos in. De parkeerplaats is direct na de toegang.

Openbaar vervoer

Neem de trein naar Sassenheim. Vanaf het station wandel je via de Wasbeeklaan en Oosteinde in 20 minuten naar Huys te Warmont.

ov9292

Honden welkom

Op het landgoedpark moeten honden aan de lijn. In het stiltegebied van Koudenhoorn zijn honden verboden (alternatief: ga voor het hek linksaf en pak bij het volgende hek de route weer op).

Geschikt voor rolstoelen

De paden in het park rond Huys te Warmont zijn halfverhard en geschikt voor rolstoelen. Het natuurpad op Koudenhoorn is ongeschikt voor rolstoelen. De rest van de route is verhard.

Horeca in de buurt

Op het eiland Koudenhoorn kun je bij Brasserie Coazy terecht op het terras met uitzicht op ’t Joppe. Verder is er volop horeca in het centrum van Warmond. Bij mooi weer is bovendien bij de theekoepel in Park Groot Leerust een (klein) terras geopend.


Locatie

Herenweg 139, 2361 EV, Warmond


19 Beoordelingen 4.578947368421 sterren
4.6 / 5

3 sterren

Mooie en veelzijdige wandelroute.

4 sterren

Een hele mooie en afwisselende route. Een en ander is goed aangegeven. Mooie lengte en fijne wandelpaden. Alleen het stukje bij Koudenhoorn was iets minder prettig lopen. Kortom, aanrader!

4 sterren

Een heel mooie route. Wel een opmerking over het kaartje: de nummers 5 en 6 (Jan Steen en Koudenhoorn) staan verkeerd om!

Antwoord van Zuid-Hollands Landschap

Bedankt voor het doorgeven! We hebben het kaartje aangepast.

5 sterren

Prachtige afwisselende route. Veel bankjes onderweg. Mooie vergezichten over de polders,koeien, molens zoals Nederland hoort te zijn. Leuk om over de brug, na eerst bij de VVV een lekker boerderij ijsje te hebben gehaald, de wandeling vervolgd. Veel bootjes. Mensen daar zijn allemaal vriendelijk en behulpzaam als we het even niet wisten of we de goede afslag hadden genomen!

5 sterren

Een erg mooie route met heel veel afwisseling. Een aanrader.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Wandelen door historisch Warmond

Wandelroute 8,5 km

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder