Huys te Warmont Ingrid Heijnekamp
Ad Snelderwaard
Narcissen

Welkom in Warmond

Dwaal mee door het dromerige landgoedpark rond Huys te Warmont. Voel de historie bij een romantische kerkruïne. En ontdek het huis(houden) van Jan Steen. Oudhollands zijn de uitzichten over de polder en molens vanaf het eiland Koudenhoorn. Trek gekregen onderweg? Terrasjes genoeg, zowel op het eiland als in het oude dorpshart.


Routekaart

Start bij de parkeerplaats aan de rand van het parkbos. Wandel de laan in, neem het eerste zijpad rechts en volg de rode palen over het landgoed.

Enkele hoogtepunten

 • 1. Huys te Warmont
 • 2. Sprookjesbos
 • 3. Ruïnekerk
 • 4. Seminarie
 • 5. Jan Steen
 • 6. Koudenhoorn
 • 7. Dorpsplein
 • 8. Park Groot Leerust

In de route zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurfoto’s, vogelgeluiden en leuke weetjes hebben onze boswachters de route echt wat extra’s gegeven. Een pareltje om trots op te zijn!


Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de A44 de afslag Warmond. Ga in Warmond ter hoogte van Herenweg 139 links het bos in. De parkeerplaats is direct na de toegang.

Openbaar vervoer

Neem de trein naar Sassenheim. Vanaf het station wandel je via de Wasbeeklaan en Oosteinde in 20 minuten naar Huys te Warmont.

ov9292

Honden welkom

Op het landgoedpark moeten honden aan de lijn. In het stiltegebied van Koudenhoorn zijn honden verboden (alternatief: ga voor het hek linksaf en pak bij het volgende hek de route weer op).

Geschikt voor rolstoelen

De paden in het park rond Huys te Warmont zijn halfverhard en geschikt voor rolstoelen. Het natuurpad op Koudenhoorn is ongeschikt voor rolstoelen. De rest van de route is verhard.

Horeca in de buurt

Op het eiland Koudenhoorn kun je bij Brasserie Coazy terecht op het terras met uitzicht op ’t Joppe. Verder is er volop horeca in het centrum van Warmond. Bij mooi weer is bovendien bij de theekoepel in Park Groot Leerust een (klein) terras geopend.


Locatie

Herenweg 139, 2361 EV, Warmond


19 Beoordelingen 4.578947368421 sterren
4.6 / 5

3 sterren

Ik wil van deze route graag de gpx downloaden maar de extensie klopt niet. Hierdoor kan deze niet geopend worden. Graag aanpassen!

4 sterren

Een hele mooie en afwisselende route. Een en ander is goed aangegeven. Mooie lengte en fijne wandelpaden. Alleen het stukje bij Koudenhoorn was iets minder prettig lopen. Kortom, aanrader!

4 sterren

Een heel mooie route. Wel een opmerking over het kaartje: de nummers 5 en 6 (Jan Steen en Koudenhoorn) staan verkeerd om!

Antwoord van Zuid-Hollands Landschap

Bedankt voor het doorgeven! We hebben het kaartje aangepast.

5 sterren

Prachtige afwisselende route. Veel bankjes onderweg. Mooie vergezichten over de polders,koeien, molens zoals Nederland hoort te zijn. Leuk om over de brug, na eerst bij de VVV een lekker boerderij ijsje te hebben gehaald, de wandeling vervolgd. Veel bootjes. Mensen daar zijn allemaal vriendelijk en behulpzaam als we het even niet wisten of we de goede afslag hadden genomen!

5 sterren

Een erg mooie route met heel veel afwisseling. Een aanrader.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Wandelen door historisch Warmond

Wandelroute 8,5 km

 • Kies jij 15 maart voor de natuur? Het Groene Kieskompas helpt je op weg

  De Provinciale Staten-verkiezingen komen eraan. In de afgelopen jaren heeft de provincie een steeds grotere rol gekregen op het gebied van natuur en landschap. Tijdens de verkiezingen op 15 maart bepaal jij hoe het natuur-…

  Lees verder

  Lees verder
 • Stap voor stap werken we aan meer natuur. Ook in 2023!

  Steeds meer mensen beseffen dat we een groene omgeving nodig hebben. Voor onze gezondheid en alle planten en dieren waar de mens mee samenleeft. Helaas is groen in Zuid-Holland niet vanzelfsprekend. Wist je dat er…

  Lees verder

  Lees verder
 • Winterwandelen in Zuid-Holland

  Wil je meer bewegen in 2023? Dat komt goed uit, want onze boswachters hebben vijf prachtige winterwandelingen voor je samengesteld. Zo werk je aan je conditie, terwijl je geniet van de gezonde buitenlucht. Vraag de…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder