Sander Nagel
Piet Broekhof
Piet Broekhof

Welkom op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst

Dit landgoed ligt als een groen bomeneiland tussen de bollenvelden. Het landhuis werd in de Tweede Wereldoorlog gesloopt, maar rondom is nog veel van de grandeur van vroeger te herkennen. Eerst wandel je door een jong bos dat dateert van na de oorlog. Voorbij de vogelvijver, die de plek markeert waar vroeger het landhuis stond, kom je in het chique deel van het landgoed. Pronkstuk is de Spiegelvijver, waar de deftige dames en heren vroeger flaneerden.


Enkele hoogtepunten

 • 1. Koetshuis
 • 2. Bollenvelden
 • 3. Oorlogsschade
 • 4. Vogelvijver
 • 5. Landgoed Dijckenburgh
 • 6. Spiegelvijver
 • 7. Oud bos
 • 8. Speelbos

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven.


Praktische info

Parkeren

Auto: volg de N206 en neem de afslag Noordwijkerhout-Zuid/Sassenheim. Ga beneden aan de afrit richting Leeuwenhorst en verderop bij de rotonde linksaf (Gooweg). Parkeer na 400 meter links op de grote parkeerplaats, zie Google Maps.

Openbaar vervoer

Buslijn 385 van Arriva rijdt van station Den Haag CS naar bushalte Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Dit is vlak naast de startplaats.

ov9292

Honden aangelijnd

Honden aan de lijn zijn welkom. Houd altijd de bordjes in de gaten.

Geschikt voor rolstoelen

De route gaat over halfverharde paden die na een regenbui drassig kunnen worden. De klim naar de uitzichtheuvel is lastig, maar daar kun je eventueel eenvoudig omheen.

Horeca in de buurt

Even buiten de route kun je eten bij Hotelrestaurant NH Leeuwenhorst, Langelaan 3, 2211 XT Noordwijkerhout.

Bijzonderheden

Achter de parkeerplaats is een speelbos met boomstammen en water.


Locatie

Gooweg (Parkeerplaats Nieuw Leeuwenhorst), 2211 XX, Noordwijkerhout


7 Beoordelingen 4.2857142857143 sterren
4.3 / 5

5 sterren

4 sterren

Mooie rustige route.

4 sterren

Leuke afwisselende route en lengte precies goed voor de kinderen. De jongste vond het zo leuk om op het eind te klimmen en te lopen op de boomstammen dat hij niet meer mee wilde naar huis.

5 sterren

Leuke en erg afwisselende route. Voor (kleine) kinderen een aanrader. Goed te doen met een kinderwagen. Leuk in combinatie met het speelbos aan de overkant van de weg. In de herfst komen we zeker nog een keer terug in paddenstoelen te zoeken in het oude bosgedeelte.

3 sterren

Mooie kortere route. De spiegelvijver en de uitzichtheuvel zijn mooi. Maar ik was blij verrast door het uitzicht vanuit het vogelkijkscherm. Veel Wintertalingen, Kuifeendjes, Krakeenden en Slobeend vlak voor het scherm. Prachtig!

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Konijnenroute

Wandelroute 2 km

 • De Diefdijk volop in de schijnwerpers

  Wat een prachtige uitzending heeft Vroege Vogels gemaakt over de Diefdijk! Een gebied dat het Zuid-Hollands Landschap in beheer heeft. Projectleider Maarten Breedveld en boswachter René Garskamp gingen samen met Menno Bentveld op pad door…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerblad

  Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste zomertips verzameld. Omdat we 90 jaar bestaan, delen we 90 tips om de natuur te beleven. Vraag ons blad nu gratis aan en maak er een zinderende…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder