Wandelaars
Wandelaars Ingrid Bertens
Ransuil
Ransuil
Kasteel Keukenhof Marie-Louise Govers

Welkom in het Keukenhofbosch

Achter Kasteel Keukenhof ligt een klein maar spannend bos, waar je in elk seizoen heerlijk kunt wandelen. Doe stevige schoenen aan en verken dit oude duinbos met dikke beuken, suffende ransuilen en ijverige spechten.

Onderweg leggen we 10 uitdagende natuurvragen voor, waardoor je nog meer te weten komt over dit mysterieuze bos!


Routekaart

Enkele hoogtepunten

 • A. Kasteel Keukenhof
 • B. Keukenhofbosch
 • C. Zilversparren
 • D. Wintergroene hulst
 • E. Boomknuffelen

In de route zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurfoto’s, vogelgeluiden en leuke weetjes hebben onze boswachters de route echt wat extra’s gegeven.


Praktische info

Tip!

Combineer deze wandeling met een bezoek aan Kasteel Keukenhof en het omliggende landgoed. Je vindt hier een oude moestuin, een beeldentuin, een kinderboerderij en een restaurant. Het landgoed is dagelijks geopend tussen 8.30-19.30 uur. De toegang is gratis.

In het kasteel worden rondleidingen gegeven op woensdag en donderdag. Hiervoor moet je een plekje reserveren. Kijk voor meer informatie op de site.

kasteel keukenhof

Auto en fiets

Vanaf Lisse volg je de Stationsweg richting Halfweg. Net voorbij de kruising met de Loosterweg Noord sla je links af richting Kasteel Keukenhof. Aan het einde van de toegangsweg kun je gratis parkeren.

Openbaar vervoer

Buslijn 90 rijdt van het busstation bij Leiden Centraal naar bushalte Keukenhofdreef in Lisse. Hiervandaan wandel je in 15 minuten via de Stationsweg naar Kasteel Keukenhof.

ov9292

Honden aangelijnd

Honden mogen aangelijnd mee in het Keukenhofbosch.

Wandelen

Bij de parkeerplaats kun je kiezen uit twee rondjes:

 • Natuurroute Keukenhofbosch – groene pijlen – 3,5 km
 • Laarzenpad door Wassergeest – rood/oranje pijlen – 3 km

Download ook onze route Door bos en polder, die het Keukenbosch combineert met het Laarzenpad.

Door bos en polder

Ongeschikt voor rolstoelen

Vanwege de hellingen en onverharde bospaden is de route door het Keukenhofbosch niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Het terrein rond het kasteel is wel toegankelijk.

Horeca in de buurt

Op Landgoed Keukenhof kun je terecht bij De Hofboerderij. Dit restaurant is gevestigd in een voormalige boerderij, waar je kunt genieten van verse koffie, een heerlijke lunch of hapjes voor bij de borrel.

Met dank aan

Natuurroute Keukenhofbosch is tot stand gekomen dankzij de enthousiaste vrijwilligers van IVN Leidse regio, die dit rondje van interessante weetjes hebben voorzien. Ontdek het bos en probeer onderweg de vragen te beantwoorden.


Locatie

Parkeerplaats Kasteel Keukenhof, Keukenhof 1, 2161 AN Lisse.


1 Beoordeling 5 sterren
5.0 / 5

5 sterren

Verrassende route met leuke vragen

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Natuurroute Keukenhofbosch

Wandelroute 3,5 km

 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder