Zeeheldenroute Wandelen 2,8 km

Enige jaren geleden werd in Hoek van Holland de zeeheldenroute – een unieke wandelroute door bos en duin richting zee – geïntroduceerd. Deze wandelroute, een initiatief van Chris van Steenbergen, leidt je door het Roomse Duin en de Hoekse bosjes naar het strand. De route van de wandeling wordt aangegeven door zeer markante paddenstoelen en paaltjes met een rode kop. Op de paddenstoelen leest u een zeeheldenverhaal dat herinnert aan vroegere zeevaarders. Deze route loopt door Nationaal Park Hollandse Duinen.

Meer weten over deze route? Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Nationaal Park Hollandse Duinen

Het Nationaal Park Hollandse Duinen wordt een gebied van 43 kilometer lang en 8,5 km breed. Met zo’n 200 km2 omvat het een aaneengesloten gebied van Hoek van Holland tot Langevelderslag. Met de oprichting van dit Nationaal Park zorgen we ervoor dat de natuur nog beter beschermd en behouden blijft. Lees hier meer over het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Praktische info

Parkeren

Parkeren is mogelijk bij VVV Store / Stichting Get Hoekt, Prins Hendrikstraat 281, 3151 AK, Hoek van Holland, 0174 51 95 70.

Aangelijnd

Honden zijn aangelijnd welkom. 

2,8 km

De route is 2,8 km en is gemarkeerd door markante paddenstoelen en paaltjes met rode kop. 

Locatie

Prins Hendrikstraat 281, 3151 AK, Hoek van Holland

2 beoordelingen

Tom

Heel leuk, goed te doen met gezin net kleine kinderen.

Nienke Wolkers

Echt een leuke wandeling door de duinen met steeds een stukje van het verhaal op de paddestoelen. Ook de suggestie voor de terugwandeling langs het strand en de nieuwe waterweg is echt een aanrader.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 16 km
Poortugaal
12 beoordelingen
Doe-route kinderen
Rockanje
0 beoordelingen
Wandelen 8 km
Berkenwoude (Hoek van de weg)
10 beoordelingen