Investeren in natuurbehoud is van groot belang

Sjors van Hanswijk heeft een grote liefde voor de natuur. Als het maar even kan, gaat hij met zijn gezin wandelen. Het bedrijf waar hij voor werkt is sinds kort Groene Partner van het Zuid-Hollands Landschap. “Het voelt goed om lokale natuur te beschermen.”

Staelduinse Bos | Foto: Holland Groen
Holland Groen

Als jongen vond Sjors het geweldig om met zijn broer hutten te bouwen in het bos. Nog altijd draagt hij de natuur een warm hart toe. “Even na je werk het park of bos in om je gedachten los te laten en frisse lucht op te snuiven: groen in de buurt van waar je woont is essentieel.” 

‘Groen in de buurt van waar je woont is essentieel’

Toen Sjors ontdekte dat je Beschermer kunt worden van het Zuid-Hollands Landschap was zijn interesse gewekt. Al lezende kwam hij erachter dat ook bedrijven een steentje kunnen bijdragen aan natuurbehoud. “Ik werk als business change manager bij Univé Het Groene Hart en zag meteen mogelijkheden voor ons om bedrijfssponsor te worden.” Dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat Univé Het Groene Hart sinds mei Groene Partner is van het Zuid-Hollands Landschap. Met de jaarlijkse bijdrage wordt in het Staelduinse Bos bij ’s-Gravenzande onder meer gewerkt aan het onderhoud van bomenlanen en de bescherming van de vleermuispopulatie.  

“Wij vinden het belangrijk om te investeren in natuurbehoud en mensen te motiveren om te bewegen en te ervaren hoe waardevol natuur in eigen omgeving is.”

Sjors van Hanswijk

Sjors van Hanswijk

Het Staelduinse Bos maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Je vindt er loofbos, oerduin en een heemtuin. “Samen met mijn vader ben ik er gaan kijken. Tussen de bomen doemen grote, vaak overwoekerde bunkers op. Prachtig!” Het bunkerdorp uit de Tweede Wereldoorlog is niet toegankelijk, maar vanaf het openbare wandelpad zijn de bunkers waarin vleermuizen leven goed te zien. “Ik ben net vader geworden en kijk er nu al naar uit om dit bijzondere bos later aan mijn zoon te laten zien!” 

Wil je ook doneren of schenken aan Zuid-Hollands Landschap? Neem contact op met Bastiaan Bot via 06 – 82235591 of b.bot@zhl.nl.

Steun de natuur

 • Kies jij 15 maart voor de natuur? Het Groene Kieskompas helpt je op weg

  De Provinciale Staten-verkiezingen komen eraan. In de afgelopen jaren heeft de provincie een steeds grotere rol gekregen op het gebied van natuur en landschap. Tijdens de verkiezingen op 15 maart bepaal jij hoe het natuur-…

  Lees verder

  Lees verder
 • Stap voor stap werken we aan meer natuur. Ook in 2023!

  Steeds meer mensen beseffen dat we een groene omgeving nodig hebben. Voor onze gezondheid en alle planten en dieren waar de mens mee samenleeft. Helaas is groen in Zuid-Holland niet vanzelfsprekend. Wist je dat er…

  Lees verder

  Lees verder
 • Winterwandelen in Zuid-Holland

  Wil je meer bewegen in 2023? Dat komt goed uit, want onze boswachters hebben vijf prachtige winterwandelingen voor je samengesteld. Zo werk je aan je conditie, terwijl je geniet van de gezonde buitenlucht. Vraag de…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder