Vacature Programmamedewerker ondersteuning vrijwilligers

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers
  • Nieuws
  • Vacature Programmamedewerker ondersteuning vrijwilligers
maandag 28 juni 2021

Ben jij een gedreven regelaar en ondersteuner die onze afdeling Vrijwilligers komt versterken, zodat wij met het team de vrijwilligers- en burgerinitiatieven in Zuid-Holland kunnen ondersteunen? Die hands-on, flexibel en klantvriendelijk is, van aanpakken weet en alle voorkomende werkzaamheden oppakt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over de organisatie

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) beschermt en beheert de natuur en het landschap in Zuid-Holland. Onze boswachters en vrijwilligers zorgen dagelijks voor het beheer van de natuurgebieden en maken ze toegankelijk voor iedereen. Want natuur is onmisbaar in de drukste provincie van het land. Natuur beschermen doen we met een deskundig en bevlogen team van circa 60 medewerkers, in een brede waaier van disciplines, verdeeld over de vier afdelingen: Terreinen, Vrijwilligers, Bedrijfsvoering en MCF (Marketing, Communicatie en Fondsenwerving). En natuurlijk samen met vele honderden vrijwilligers, ca. 45.000 donateurs (Beschermers), diverse bedrijfsvrienden en bezoekers. Wij zijn aan het groeien omdat we de doelen uit ons meerjarenbeleidsplan 2019-2023 willen realiseren en bieden jou ook graag de mogelijkheid om mee te groeien.

Het team

De Afdeling Vrijwilligers, een team van 9 collega’s, zet zich in voor zo’n 7.500 actieve vrijwilligers in Zuid-Holland en de 400 vrijwilligers binnen het Zuid-Hollands Landschap. Dit doen we door vrijwilligers die actief zijn op het gebied van natuur, landschap, erfgoed en stedelijk groen te ondersteunen en zelfstandig een waardevolle bijdrage aan de maatschappij te laten leveren. De afdeling zet zich in voor zowel de ZHL-Vrijwilligers als voor het programma De Groene Motor, dat zich sinds 2014 in opdracht van de provincie Zuid-Holland richt op de ondersteuning van vrijwilligers in groen en erfgoed binnen de provincie.

Wat ga je doen?

Je gaat werken als medewerker administratie binnen de Afdeling Vrijwilligers. In deze rol kan je een bijdrage leveren aan de vele onderwerpen waar wij aan werken. Het team zet zich onder andere in voor ondersteuning van vrijwilligers door het aanbieden van cursussen, voucherregelingen, (ARBO-)advies, gereedschapuitleen en netwerkbijeenkomsten. Wij zoeken een collega die het team actief ondersteunt en faciliteert en de administratieve zaken voor zijn/haar rekening neemt. Zoals het onderhouden van het CRM-systeem, certificeringen en het verwerken van vrijwilligerscontracten, het ondersteunen bij de organisatie van evenementen en cursussen via het platform www.zelfdoeninzh.nl.

Wie zoeken wij?

Ondersteunen is je kernkwaliteit. Je bent leergierig, contactueel vaardig. Je werkt gestructureerd, zelfstandig én als teamspeler. Je hebt een relevante opleiding op MBO+/HBO-niveau. Aantoonbare ervaring en affiniteit met het veld van groen vrijwilligerswerk zijn een pré. Je hebt goede contactuele eigenschappen, bent stressbestendig en kunt goed prioriteiten stellen. Je bent praktisch en uitvoeringsgericht. Je kunt goed uit de voeten met Excel, maakt je nieuwe softwareprogramma’s snel eigen en schrikt niet van een uitgebreid CRM-systeem. Je vindt het niet erg om soms een avond of weekenddag te werken.

    • Je hebt een relevante opleiding op het gebied van officemanagement/secretarieel of vergelijkbaar en ervaring als administratief medewerker.
    • Je bent een teamspeler, hebt een opgeruimde persoonlijkheid en communiceert goed en helder.
    • Je bent stressbestendig, kunt goed prioriteiten stellen, bent pro-actief, werkt zelfstandig en secuur.

Wat bieden wij?

Vooralsnog een aanstelling tot 2023 voor 37 uur (32 uur is bespreekbaar), die wellicht omgezet kan worden naar een vaste aanstelling. Salariëring bedraagt schaal 5 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen. Je werkplek is aan de Olof Palmestraat te Delft. Flexibele (thuis)werklocaties zijn mogelijk.

De reactietermijn is inmiddels verstreken. Je kunt niet meer reageren op deze vacature.

Voor vragen over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Lotte Blanken, teamlid van de Groene Motor en bereikbaar via 06-30209183. De eerste gesprekken, in de vorm van speeddates, zullen plaatsvinden op vrijdag 23 en/of maandag 26 juli a.s. De tweede ronde staat gepland op dinsdag 17 augustus a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld