Museumbezoek Veldzicht

De museumboerderij (1864) brengt de geschiedenis van Noordwijk – van prehistorie tot nu – in beeld. Veldzicht geeft Beschermers 30% korting op een rondleiding, lezing of het boekje ‘De klei in Noordwijk’.

Openingstijden

April t/m september:
Zaterdag: 14.00 – 17.00 uur
Zondag: 14.00 – 17.00 uur

Gesloten: oktober t/m maart, de kruidentuin is het hele jaar door open.


Een parel in de Bollenstreek

Midden in het agrarisch gebied van Noordwijk ligt boerderij Veldzicht. Centrale thema’s zijn: bollenteelt, kruidenteelt en het bijzondere koeienras Blaarkop.

Bezoek de authentieke kruidenwinkel, de voorkamer, het zomerhuis, de hooiberg, de bibliotheek en de bollenschuur. Hier geven vrijwilligers workshops en lezingen. Van september tot december kun je op vrijdag en zaterdag bloembollen kopen.

De historische kruidentuinen en een bollentuin zijn dagelijks vrij te bezoeken, tussen zonsopgang en zonsondergang. Een audiotour die over het erf en door de tuinen loopt, geeft allerlei wetenswaardigheden.


Profiteer van je Beschermervoordeel

Op vertoon van de Beschermerspas krijg je 30% korting op een rondleiding, lezing of het boekje ‘De klei in Noordwijk’. Informatie over openingstijden, lezingen, wandelingen en workshops vind je op de site van museum Veldzicht.


Nog geen Beschermer?

Profiteer van mooie voordelen met de Beschermerspas en steun de natuur bij jou in de buurt.

Meld je hier aan
 • Gezocht: 568 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken we 568 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurherstel nog steeds even noodzakelijk

  Gisteren heeft de kiezer gesproken waarmee een aardverschuiving in de Nederlandse politiek een feit is. Natuurherstel is vandaag en morgen even noodzakelijk als gisteren. Dertien groene organisaties roepen werk van maakt.

  Lees verder

  Lees verder
 • De mooiste boswandelingen

  Hoor je die bladeren knisperen onder je voeten en ruik je die heerlijke bosgeuren al? Met deze vernieuwde routes kom je vol energie weer thuis. Vraag ze gratis aan voor een prachtige herfstwandeling bij het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder