Museumbezoek Veldzicht

De museumboerderij (1864) brengt de geschiedenis van Noordwijk – van prehistorie tot nu – in beeld. Veldzicht geeft Beschermers 30% korting op een rondleiding, lezing of het boekje ‘De klei in Noordwijk’.

Openingstijden

April t/m september:
Zaterdag: 14.00 – 17.00 uur
Zondag: 14.00 – 17.00 uur

Gesloten: oktober t/m maart, de kruidentuin is het hele jaar door open.


Een parel in de Bollenstreek

Midden in het agrarisch gebied van Noordwijk ligt boerderij Veldzicht. Centrale thema’s zijn: bollenteelt, kruidenteelt en het bijzondere koeienras Blaarkop.

Bezoek de authentieke kruidenwinkel, de voorkamer, het zomerhuis, de hooiberg, de bibliotheek en de bollenschuur. Hier geven vrijwilligers workshops en lezingen. Van september tot december kun je op vrijdag en zaterdag bloembollen kopen.

De historische kruidentuinen en een bollentuin zijn dagelijks vrij te bezoeken, tussen zonsopgang en zonsondergang. Een audiotour die over het erf en door de tuinen loopt, geeft allerlei wetenswaardigheden.


Profiteer van je Beschermervoordeel

Op vertoon van de Beschermerspas krijg je 30% korting op een rondleiding, lezing of het boekje ‘De klei in Noordwijk’. Informatie over openingstijden, lezingen, wandelingen en workshops vind je op de site van museum Veldzicht.


Nog geen Beschermer?

Profiteer van mooie voordelen met de Beschermerspas en steun de natuur bij jou in de buurt.

Meld je hier aan
 • Reactie op coalitieakkoord: Noodzakelijke investeringen in leefomgeving blijven uit

  Vandaag presenteerden de formerende partijen hun coalitieakkoord “Hoop, lef en trots”. Natuurmonumenten en LandschappenNL vinden het zeer zorgwekkend dat het kabinet kiest voor welvaart in plaats van welzijn. Pim van der Feltz, directeur Natuurmonumenten: “Noodzakelijke…

  Lees verder

  Lees verder
 • De Diefdijk volop in de schijnwerpers

  Wat een prachtige uitzending heeft Vroege Vogels gemaakt over de Diefdijk! Een gebied dat het Zuid-Hollands Landschap in beheer heeft. Projectleider Maarten Breedveld en boswachter René Garskamp gingen samen met Menno Bentveld op pad door…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder