Unieke kans: zeldzame natuur zo dichtbij de stad

En dan is er een prachtige kans op meer beschermde natuur in Zuid-Holland. Een kans die we met jouw hulp kunnen pakken. De Crezéepolder is door de provincie Zuid-Holland nog maar pas omgetoverd van landbouwpolder tot een prachtig natuurgebied. De natuur is hier echt nog kersvers.

Samen kunnen we de Crezéepolder aankopen

De provincie Zuid-Holland verkoopt de polder. Speciaal hiervoor hebben we geld gereserveerd, maar dat is nog niet genoeg om het gebied te kunnen kopen. Met jouw bijdrage kunnen wij dit natuurgebied aanschaffen. Als we met elkaar erin slagen om € 150.000,- bij elkaar te krijgen, dan moet het lukken.

Bekijk het gebied in Google Maps.

De ingang van de Crezéepolder ligt aan de Oostmolendijk in Ridderkerk en is bereikbaar via twee bushaltes, namelijk: halte P+R Oudelande en halte Salem. Vanaf de Oostmolendijk is het circa 10 min. lopen naar de ingang.

Wat maakt de Crezéepolder zo bijzonder?

De Crezéepolder is bijzondere natuur: zoetwatergetijdennatuur. Zoet water stroomt op het ritme van eb en vloed het gebied in en uit. We beheren nog meer van deze zeldzame natuur in en om de rivier de Noord: het eiland Sophiapolder en de Ridderkerkse Grienden. Maar ook iets verderop liggen pareltjes zoals Klein Profijt en De Zaag. De Crezéepolder is een heerlijk gebied om even lekker uit te waaien, of natuurlijk te genieten van de tienduizenden vogels die hier neerstrijken. Misschien jaagt hier straks wel de visarend.

Waarom wij zo enthousiast zijn?

Getijdennatuur is levendige natuur. Goed voor mens, plant en dier. Want terwijl de jeugd zich vermaakt met wadlopen in de Sophiapolder, zwemt de bever vanuit de Biesbosch door de Noord naar de Lek. In maart en april zien deze gebieden geel van de bloeiende spindotter en het hele jaar door foerageren hier steltlopers op de slikplaten.

Vragen?

Bekijk onze Q&A als je nog meer vragen hebt over het gebied.

Volop genieten van de natuur

Wij vinden het belangrijk dat juist ook bewoners van een drukke regio als IJsselmonde volop kunnen genieten van natuur dichtbij. De Crezeepolder is een ware natuuroase op een steenworp van de grote stad. Je kunt er wandelen, alleen of straks met onze gids. Verrast worden door de karekiet, de tureluur, het zomerklokje, de ijsvogel, de spindotter, echte heemst en zelfs de bever en de visarend….

Wat zou het mooi zijn als we de Crezéepolder kunnen kopen, zodat we deze soort natuur sterker kunnen maken in Zuid-Holland. Zodat deze zeldzame gebieden goed worden beschermd én voor de liefhebber maximaal toegankelijk worden gemaakt.