B(l)oeiende Westduinen

Ga samen met een gids op pad in de Westduinen, een bijzonder natuurgebied in Ouddorp. Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om dit bijzondere stukje natuur te bewonderen. Dus meld je aan en ontdek de rijke flora met in het bijzonder de herfstschroeforchis!

Wandel mee door dit prachtige gebied, dat normaal afgesloten is voor publiek. Alleen koeien en schapen grazen op de glooiende duinen. Dankzij dit eeuwenoude beheer is het gebied rijk aan bijzondere planten, zoals in het voorjaar het duinviooltje, in de nazomer de herfstschroeforchis en het gentiaantje. Verder groeit hier ook het vleugeltjesbloemetje.

Meer dan genoeg b(l)oeiende redenen om mee te gaan op excursie door de Westduinen!


Boek hier je ticket(s)

za. 24 augustus 2024

10:00 – 12:00 uur

vr. 30 augustus 2024

14:00 – 16:00 uur

za. 7 september 2024

10:00 – 12:00 uur

Tickets bestellen

Praktische info

De start van de excursie is bij het toegangshek van de Westduinen t.h.v Westduinweg 37, hoek Klarebeekweg in Ouddorp.

Parkeren

Parkeren kan langs de weg maar kom bij voorkeur met de fiets.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.

Geen honden

Ivm de aanwezige grote grazers kunnen honden niet mee met de excursie.

Toegankelijkheid

Normaal gesproken is de Westduinen afgesloten voor publiek. Maar niet vandaag! Alle kleine planten staan prachtig te bloeien dus dit is de mooiste tijd van het jaar om een kijkje te nemen.


Praktische Info

B(l)oeiende Westduinen

Excursie

Tickets bestellen
 • De Diefdijk volop in de schijnwerpers

  Wat een prachtige uitzending heeft Vroege Vogels gemaakt over de Diefdijk! Een gebied dat het Zuid-Hollands Landschap in beheer heeft. Projectleider Maarten Breedveld en boswachter René Garskamp gingen samen met Menno Bentveld op pad door…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerblad

  Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste zomertips verzameld. Omdat we 90 jaar bestaan, delen we 90 tips om de natuur te beleven. Vraag ons blad nu gratis aan en maak er een zinderende…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder