Ga mee op beversafari in Crezéepolder

Bever Bas Breetveld
Rudmer Zwerver (Saxifraga)

In natuurgebied Crezéepolder leven bevers. Deze schuwe dieren voelen zich op en top thuis in dit bijzondere zoetwatergetijdengebied. En laten zich af en toe zien. Zeker in dit jaargetijde wanneer er nog geen blad aan de bomen zit. Benieuwd? Meld je dan aan voor deze safari en ga op zoek naar de bever.

Langs getijdenrivier de Noord bepaalt het water het ritme van de Crezéepolder en Ridderkerkse griend: met eb komen de slikken droog te liggen. Met vloed vullen de geulen en kreken zich met zoet water. Tijdens een avontuurlijke wandeling door nieuwe natuur en oud cultuur landschap ontdek, voel en ervaar je de kracht van het water en veerkracht van de natuur.

Onder begeleiding van een gids ga je deze avond ook op zoek naar sporen van de bever. Aan hun knaagsporen verraden ze zichzelf een klein beetje. En met een beetje geluk zie je de bever zelf!

Dus trek je kaplaarzen of waterdichte schoenen aan en meld je aan.


Boek hier je ticket(s)

do. 5 september 2024

19:00 – 21:00 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

We verzamelen bij de keet van het Zuid-Hollands Landschap op de parkeerplaats Oostmolendijk 82A, 2986 AA Ridderkerk.

Laarzen

Bij natte omstandigheden zijn laarzen of waterdichte schonen geen overbodige luxe.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

Oostmolendijk 82, 2986 AA, Ridderkerk

Praktische Info

Ga mee op beversafari in Crezéepolder

Excursie 4 - 6 km

Tickets bestellen
 • De Diefdijk volop in de schijnwerpers

  Wat een prachtige uitzending heeft Vroege Vogels gemaakt over de Diefdijk! Een gebied dat het Zuid-Hollands Landschap in beheer heeft. Projectleider Maarten Breedveld en boswachter René Garskamp gingen samen met Menno Bentveld op pad door…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerblad

  Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste zomertips verzameld. Omdat we 90 jaar bestaan, delen we 90 tips om de natuur te beleven. Vraag ons blad nu gratis aan en maak er een zinderende…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder