Kijkje achter de schermen bij eendenkooi Klein Profijt -Rhoon

Verborgen onder de rook van Rotterdam ligt een eeuwenoude eendenkooi: Klein Profijt. Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om dit bijzondere stukje natuur te bewonderen. Dus meld je aan, achter de schermen gaat een wereld voor je open.

Eendenkooi Klein Profijt vormt al eeuwenlang een verborgen parel in het landschap. Midden in dit bijzondere landschap vertelt onze gids het verhaal van de vroegere eendenkooi en de huidige waarde van dit unieke stukje natuur. Hier stroomt nog twee keer per dag het water naar binnen en daardoor voelt onder andere de bever zich thuis.

De eendenkooi is normaal gesloten voor publiek, maar vandaag niet! Dus hup die laarzen of waterdichte schoenen uit de kast en meld je aan!


Boek hier je ticket(s)

za. 14 oktober 2023

10:00 – 12:00 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

Voor degenen die gebruik maken van een navigatiesysteem: voer dan in Veerweg 2A, Rhoon. Je komt dan uit bij het golfcenter en de golfbaan. Rijd deze voorbij tot je aan je linkerhand een bord P ziet. Sla linksaf en je komt dan op de parkeerplaats waar ook het startpunt is van de excursie. Voor alle duidelijkheid, volg NIET de borden Klein Profijt waarbij je terechtkomt bij het parkeerterrein aan het eind van de Schenkeldijk.

Laarzen

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Kijkje achter de schermen bij eendenkooi Klein Profijt -Rhoon

Excursie

Tickets bestellen
 • Meer duingraslanden in drukke Randstad 

  Woekerende bramen, vergrassing van de duinen, een veelheid aan struiken: ook in onze gebieden hebben we last van de stikstofdepositie. Projectleider Quincy de Bruijn vertelt welke maatregelen we daartegen treffen in onze duingebieden ten zuiden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer ademruimte voor mens en natuur

  Door het uitbreiden van woonwijken, wegen en bruggen voelt het alsof we haast geen ademruimte meer hebben. Met uw steun willen we kwetsbare natuur beschermen en ons landschap op een positieve manier ontwikkelen. Helpt u mee?

  Lees verder

  Lees verder
 • Strook vol leven

  Om de schoonheid te snappen van de Elfenbaan, een langgerekt natuurgebied tussen Zoeterwoude en Bodegraven, moet je het verhaal erachter kennen. Of iets heel bijzonders meemaken. Dat laatste gebeurde, toen we op pad gingen met…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder