Kijkje achter de schermen bij eendenkooi Klein Profijt -Rhoon

Verborgen onder de rook van Rotterdam ligt een eeuwenoude eendenkooi: Klein Profijt. Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om dit bijzondere stukje natuur te bewonderen. Dus meld je aan, achter de schermen gaat een wereld voor je open.

Eendenkooi Klein Profijt vormt al eeuwenlang een verborgen parel in het landschap. Hier stroomt nog twee keer per dag het water naar binnen en daardoor voelt onder andere de bever zich thuis. Midden in dit bijzondere landschap vertelt onze gids het verhaal van de vroegere eendenkooi en de huidige waarde van dit unieke stukje natuur.

De eendenkooi is normaal gesloten voor publiek, maar vandaag niet! Dus hup die laarzen of waterdichte schoenen uit de kast en meld je aan!


Boek hier je ticket(s)

za. 28 september 2024

10:00 – 12:00 uur

za. 26 oktober 2024

10:00 – 12:00 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

Voor degenen die gebruik maken van een navigatiesysteem: voer dan in Veerweg 2A, Rhoon. Je komt dan uit bij het golfcenter en de golfbaan. Rijd deze voorbij tot je aan je linkerhand een bord P ziet. Sla linksaf en je komt dan op de parkeerplaats waar ook het startpunt is van de excursie. Voor alle duidelijkheid, volg NIET de borden Klein Profijt waarbij je terechtkomt bij het parkeerterrein aan het eind van de Schenkeldijk.

Laarzen

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Kijkje achter de schermen bij eendenkooi Klein Profijt -Rhoon

Excursie

Tickets bestellen
 • Reactie op coalitieakkoord: Noodzakelijke investeringen in leefomgeving blijven uit

  Vandaag presenteerden de formerende partijen hun coalitieakkoord “Hoop, lef en trots”. Natuurmonumenten en LandschappenNL vinden het zeer zorgwekkend dat het kabinet kiest voor welvaart in plaats van welzijn. Pim van der Feltz, directeur Natuurmonumenten: “Noodzakelijke…

  Lees verder

  Lees verder
 • De Diefdijk volop in de schijnwerpers

  Wat een prachtige uitzending heeft Vroege Vogels gemaakt over de Diefdijk! Een gebied dat het Zuid-Hollands Landschap in beheer heeft. Projectleider Maarten Breedveld en boswachter René Garskamp gingen samen met Menno Bentveld op pad door…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder