Kijkje achter de schermen bij eendenkooi Klein Profijt -Rhoon

Verborgen onder de rook van Rotterdam ligt een eeuwenoude eendenkooi: Klein Profijt. Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om dit bijzondere stukje natuur te bewonderen. Dus meld je aan, achter de schermen gaat een wereld voor je open.

Eendenkooi Klein Profijt vormt al eeuwenlang een verborgen parel in het landschap. Midden in dit bijzondere landschap vertelt onze gids het verhaal van de vroegere eendenkooi en de huidige waarde van dit unieke stukje natuur. Hier stroomt nog twee keer per dag het water naar binnen en daardoor voelt onder andere de bever zich thuis.

De eendenkooi is normaal gesloten voor publiek, maar vandaag niet! Dus hup die laarzen of waterdichte schoenen uit de kast en meld je aan!Praktische info

Parkeren

We verzamelen op de parkeerplaats t.h.v. Veerweg nr 6 in Rhoon aan de linkerkant van de weg. Dit is voorbij de golfbaan.

Laarzen

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Kijkje achter de schermen bij eendenkooi Klein Profijt -Rhoon

Excursie

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Geef voor de allerkleinsten

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar veilig groot worden is in onze drukke provincie niet vanzelfsprekend. Daarom zetten wij ons deze maanden éxtra in om de overlevingskansen voor volgende generaties natuur te vergroten.…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zes tips om een kraamkamer te maken van je eigen tuin

  Ook in je eigen tuin kan je genieten van jong grut in het voorjaar. Kijk de kunst af van onze boswachters en ga aan de slag met onderstaande tips. Zo maak je van je tuin…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder