Kijkje achter de schermen bij eendenkooi Klein Profijt -Rhoon

Verborgen onder de rook van Rotterdam ligt een eeuwenoude eendenkooi: Klein Profijt. Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om dit bijzondere stukje natuur te bewonderen. Dus meld je aan, achter de schermen gaat een wereld voor je open.

Eendenkooi Klein Profijt vormt al eeuwenlang een verborgen parel in het landschap. Hier stroomt nog twee keer per dag het water naar binnen en daardoor voelt onder andere de bever zich thuis. Midden in dit bijzondere landschap vertelt onze gids het verhaal van de vroegere eendenkooi en de huidige waarde van dit unieke stukje natuur.

De eendenkooi is normaal gesloten voor publiek, maar vandaag niet! Dus hup die laarzen of waterdichte schoenen uit de kast en meld je aan!


Boek hier je ticket(s)

za. 20 april 2024

10:00 – 12:00 uur

za. 4 mei 2024

10:00 – 12:00 uur

za. 28 september 2024

10:00 – 12:00 uur

za. 26 oktober 2024

10:00 – 12:00 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

Voor degenen die gebruik maken van een navigatiesysteem: voer dan in Veerweg 2A, Rhoon. Je komt dan uit bij het golfcenter en de golfbaan. Rijd deze voorbij tot je aan je linkerhand een bord P ziet. Sla linksaf en je komt dan op de parkeerplaats waar ook het startpunt is van de excursie. Voor alle duidelijkheid, volg NIET de borden Klein Profijt waarbij je terechtkomt bij het parkeerterrein aan het eind van de Schenkeldijk.

Laarzen

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Kijkje achter de schermen bij eendenkooi Klein Profijt -Rhoon

Excursie

Tickets bestellen
 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder