Kindermiddag: Strand, zee en zoveel meer!

Op het strand liggen de schatten voor het oprapen. Soms letterlijk langs de vloedlijn, soms verborgen onder de schuimkoppen van de zee. Benieuwd wat je allemaal vindt? Meld je dan aan!

Op het strand kun je eindeloos veel ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat er in de Noordzee haaien zwemmen? En dat je hun lege eieren op het strand kunt vinden? Hoe leven de dieren die ooit in de aangespoelde schelpen woonden? En welke zeezoogdieren leven er nu eigenlijk voor de kust van Oostvoorne? Dit en nog veel meer leer je tijdens deze kindermiddag op het strand.

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en nieuwsgierig naar de antwoorden op deze en andere vragen over de zee? Meld je dan aan! Met een beetje geluk zien we misschien nog wel zeehonden…….

Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met het IVN, afdeling Voorne Putten Rozenburg en Stichting Strand in Zicht. Praktische info

Parkeren

We starten en eindigen op het parkeerterrein aan het einde van de Strandweg te Oostvoorne (Strandweg 1, 3233 CW Oostvoorne)

Horeca in de buurt

Restaurant Aan Zee Oostvoorne

Leuk voor kids

Deze middag is niet geschikt voor verjaardagsfeestjes. Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een verjaardagsfeestje? Kies dan voor een van de zes doe routes die we vanaf het bezoekerscentrum hebben uitgezet.

Laarzen

We gaan lekker naar buiten dus trek laarzen of waterdichte schoenen aan!

Bijzonderheden

Deze middag is speciaal en alleen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar! (Groot) Ouders kunnen er niet bij blijven. Dus (groot)ouders: neem stevige wandelschoenen mee en geniet ondertussen van een mooie wandeling door de duinen of over het strand!


Locatie

Strandweg 1, 3233 CW, Oostvoorne

Praktische Info

Kindermiddag: Strand, zee en zoveel meer!

Excursie

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerkrant 2023

  Picknicken, genieten van de zonsondergang, een krekelconcert of een heerlijke wandeling? Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste tips verzameld in de Zomerkrant. Gratis beschikbaar voor iedere natuurliefhebber!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder