Natuurwandeling Voorjaarszangers De Blink

Volg het prachtige geluid van de voorjaarszangers en ontdek de diversiteit in het normaal afgesloten gebied De Blink samen met onze gids.

We gaan in alle stilte vroeg op pad om nachtegalen te kunnen horen en zien. De nachtegalen zijn hier geen mensen gewend en zitten boven op de struiken luidkeels te zingen. De roodborsttapuit zingt een aardig deuntje mee, klinkend als een zakje rammelende steentjes. Samen met het geratel van de sprinkhaanzanger, het gekras van de grasmus en de hoog in de lucht “lulu” zingende boomleeuwerik klinkt het als een prachtig muziekstuk van voorjaarszangers.

Onder het genot van de voorjaarszangers kunnen we niet alleen reeën en konijnen tegenkomen, maar heel misschien ook de zeldzame zandhagedis op de drogere en hetere zuidhellingen. Met een beetje geluk komen we ook gekraagde roodstaarten, tapuiten en een vos tegen.

Dit stuifduingebied is vrij uniek en hierdoor ook de vegetatie. De mannetjesereprijs en muurpeper groeien in dit ruige gebied. Verder is mooi het verschil tussen de egelantier en de hondsroos te zien.

We eindigen deze onvergetelijke wandeling bij de Stayokay Noordwijk en sluiten af met een kopje koffie of thee.

Omdat er geen paden zijn, is deze excursie minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.


Boek hier je ticket(s)

zo. 19 mei 2024

07:30 – 10:30 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

Wij starten de excursie tegenover de Stayokay, Langevelderlaan 45 in Noordwijk. Je kunt hier ook parkeren in de omgeving.


Locatie

Langevelderlaan 45, Noordwijk

Praktische Info

Natuurwandeling Voorjaarszangers De Blink

Excursie

Tickets bestellen
 • Vlinderquiz

  Wat weet jij van vlinders? Speel de quiz en test jezelf in 10 veelzijdige vlindervragen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Win een vlinderpakket

  Maak nu kans op het Vlinder Gelukspakket, ter waarde van 300 euro. Het pakket bestaat uit een vlinderkast, verrekijker, veldgids, zaadbommetjes en meer!

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke Lenterondjes

  Zingende vogels, frisgroene blaadjes en fleurige bloemen. De lente is een heerlijke periode om de natuur op te zoeken. Met deze vijf lenterondjes kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder