Natuurwandeling Voorjaarszangers De Blink

Volg het prachtige geluid van de voorjaarszangers en ontdek de diversiteit in het normaal afgesloten gebied De Blink samen met onze gids.

We gaan in alle stilte vroeg op pad om nachtegalen te kunnen horen en zien. De nachtegalen zijn hier geen mensen gewend en zitten boven op de struiken luidkeels te zingen. De roodborsttapuit zingt een aardig deuntje mee, klinkend als een zakje rammelende steentjes. Samen met het geratel van de sprinkhaanzanger, het gekras van de grasmus en de hoog in de lucht “lulu” zingende boomleeuwerik klinkt het als een prachtig muziekstuk van voorjaarszangers.

Onder het genot van de voorjaarszangers kunnen we niet alleen reeën en konijnen tegenkomen, maar heel misschien ook de zeldzame zandhagedis op de drogere en hetere zuidhellingen. Met een beetje geluk komen we ook gekraagde roodstaarten, tapuiten en een vos tegen.

Dit stuifduingebied is vrij uniek en hierdoor ook de vegetatie. De mannetjesereprijs en muurpeper groeien in dit ruige gebied. Verder is mooi het verschil tussen de egelantier en de hondsroos te zien.

We eindigen deze onvergetelijke wandeling bij de Stayokay Noordwijk en sluiten af met een kopje koffie of thee.

Omdat er geen paden zijn, is deze excursie minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Locatie

Langevelderlaan 45, Noordwijk

Praktische info

Parkeren

Wij starten de excursie tegenover de Stayokay, Langevelderlaan 45 in Noordwijk. Je kunt hier ook parkeren in de omgeving.

Praktische Info

Natuurwandeling Voorjaarszangers De Blink

Excursie

 • Bezoek de Bunkerdag

  Duik in het verleden en onder de grond bij het Vinetaduin. Normaal zijn deze betonnen kolossen gesloten voor publiek, maar nu zijn ze voor één dag geopend. Een unieke kans!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vroege Vogels in de Krimpenerwaard

  Afgelopen weekend stond Vroege Vogels in het teken van de Krimpenerwaard. Een regio die onze beheerders als hun broekzak kennen. Kijk de uitzending nu terug en geniet van alle natuurbeelden.

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke lenterondjes

  De lente is een ideale tijd voor een stevige wandeling. Om je op weg te helpen in de natuur, hebben onze boswachters de vijf mooiste lenterondjes op een rij gezet.

  Lees verder

  Lees verder
 • Speel de Kuiken Quiz

  Herken jij alle (jonge) vogels? Test je natuurkennis in 10 donzige vogelvragen en daag je familie en vrienden uit. Eitje toch? ;-) Na afloop ontvang je de juiste antwoorden. 🐣

  Lees verder

  Lees verder