Natuurwandeling Voorjaarszangers De Blink

Volg het prachtige geluid van de voorjaarszangers en ontdek de diversiteit in het normaal afgesloten gebied De Blink samen met onze gids.

We gaan in alle stilte vroeg op pad om nachtegalen te kunnen horen en zien. De nachtegalen zijn hier geen mensen gewend en zitten boven op de struiken luidkeels te zingen. De roodborsttapuit zingt een aardig deuntje mee, klinkend als een zakje rammelende steentjes. Samen met het geratel van de sprinkhaanzanger, het gekras van de grasmus en de hoog in de lucht “lulu” zingende boomleeuwerik klinkt het als een prachtig muziekstuk van voorjaarszangers.

Onder het genot van de voorjaarszangers kunnen we niet alleen reeën en konijnen tegenkomen, maar heel misschien ook de zeldzame zandhagedis op de drogere en hetere zuidhellingen. Met een beetje geluk komen we ook gekraagde roodstaarten, tapuiten en een vos tegen.

Dit stuifduingebied is vrij uniek en hierdoor ook de vegetatie. De mannetjesereprijs en muurpeper groeien in dit ruige gebied. Verder is mooi het verschil tussen de egelantier en de hondsroos te zien.

We eindigen deze onvergetelijke wandeling bij de Stayokay Noordwijk en sluiten af met een kopje koffie of thee.

Omdat er geen paden zijn, is deze excursie minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Praktische info

Parkeren

Wij starten de excursie tegenover de Stayokay, Langevelderlaan 45 in Noordwijk. Je kunt hier ook parkeren in de omgeving.


Locatie

Langevelderlaan 45, Noordwijk

Praktische Info

Natuurwandeling Voorjaarszangers De Blink

Excursie

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerkrant 2023

  Picknicken, genieten van de zonsondergang, een krekelconcert of een heerlijke wandeling? Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste tips verzameld in de Zomerkrant. Gratis beschikbaar voor iedere natuurliefhebber!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder