Ontdek Crezee en Ridderkerkse Griend

Langs getijdenrivier de Noord bepaalt het water het ritme van de Crezéepolder en Ridderkerkse griend: met eb komen de slikken droog te liggen. Met vloed vullen de geulen en kreken zich met zoet water. Tijdens een avontuurlijke wandeling door nieuwe natuur en oud cultuur landschap ontdek, voel en ervaar je de kracht van het water en veerkracht van de natuur. Meld je aan en ga mee met onze gids! 

De wandeling start in de Crezéepolder. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen: vogels vinden op de drooggevallen slikken een tafeltje dekje. Tureluur, grutto, kluut verschillende soorten meeuwen scharrelen hun kostje hier bij elkaar. In de winter ontdek je makkelijk de beverburcht terwijl het in de zomer zoemt van de insecten. En zo beleef je de polder elk seizoen weer anders.

De Ridderkerkse Griend aan de noord-westzijde van de Crezéepolder is een oud griend. Je kunt er heerlijk over smalle paden en bruggetjes glibberen. Het water in de geulen en de sloten is altijd in beweging en dehet griend staat regelmatig helemaal onder water. Het is een mooie plek voor bever, ijsvogel en specht. In het voorjaar bloeit hier de bijzondere spindotterbloem.

Door de combinatie van beide gebieden is deze excursie afwisselend en nooit saai. De route en afstand van de excursie variëren afhankelijk van seizoen en weersomstandigheden. De afstand ligt tussen de 4 en 6 kilometer en duurt ongeveer 2½ uur. Let op! paden kunnen modderig en glibberig zijn. Dus trek laarzen of waterdichte schoenen aan.

Ga mee op avontuur en ontdek de Crezéepolder en de Ridderkerkse Griend!


Boek hier je ticket(s)

za. 15 juni 2024

09:00 – 12:00 uur

za. 20 juli 2024

09:00 – 12:00 uur

za. 17 augustus 2024

09:00 – 12:00 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

We verzamelen bij Hofstede de Paradijshoeve, Oostmolendijk 82A, 2986 AA Ridderkerk. Er is tevens voldoende parkeergelegenheid.

Laarzen

Bij natte omstandigheden zijn laarzen of waterdichte schonen geen overbodige luxe.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

Oostmolendijk 82, 2986 AA, Ridderkerk

Praktische Info

Ontdek Crezee en Ridderkerkse Griend

Excursie 4 - 6 km

Tickets bestellen
 • De Diefdijk volop in de schijnwerpers

  Wat een prachtige uitzending heeft Vroege Vogels gemaakt over de Diefdijk! Een gebied dat het Zuid-Hollands Landschap in beheer heeft. Projectleider Maarten Breedveld en boswachter René Garskamp gingen samen met Menno Bentveld op pad door…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerblad

  Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste zomertips verzameld. Omdat we 90 jaar bestaan, delen we 90 tips om de natuur te beleven. Vraag ons blad nu gratis aan en maak er een zinderende…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder