Nieuw Leeuwenhorst herstel landgoed-allure

Met financiële steun van de Nationale Postcode Loterij heeft het Zuid-Hollands Landschap de allure van weleer én natuurbeleving samengebracht op landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Er is hard gewerkt op en rond het landgoed, zodat alle bezoekers, jong en oud, actief in de vrije natuur kunnen zijn.

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst heeft in 2016 het cultuurhistorische en romantische karakter van rond 1880 teruggekregen door de Spiegelvijver, Koepelberg en huis Dijkenburg weer zichtbaar te maken. Het was tijd voor de volgende fase. Het Zuid-Hollands Landschap heeft het gebied toegankelijker gemaakt en aangevuld met meer recreatiemogelijkheden.

In juli 2019 zijn de aannemers gestart in opdracht van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en de gemeente Noordwijk, met de voorbereidingswerkzaamheden op en rond Landgoed Nieuw-Leeuwenhorst. Begin 2020 waren alle werkzaamheden afgerond. 

Wat is er gebeurd?

  • Er is een nieuwe toegankelijke, veiligere, entree met voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd aan de overzijde van de huidige parkeerplaats.
  • De voormalige parkeerplaats is komen te vervallen en is teruggegeven aan de natuur.
  • We hebben op diverse plekken in het bos de laanstructuren hersteld.
  • We hebben een nieuw vogelkijkscherm geplaatst.
  • Er is een avontuurlijk speel- en activiteitenbos gerealiseerd, bedacht én ontworpen door leerlingen van het Teylingen college.

Zoom in op de kaart

Bekijk het gebied