Nieuw Leeuwenhorst herstel landgoed-allure

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap brengt de allure van weleer én natuurbeleving samen op landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. De komende periode wordt er gewerkt op en rond het landgoed, zodat alle bezoekers, jong en oud, straks actief in de vrije natuur kunnen zijn.

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst heeft in 2016 het cultuurhistorische en romantische karakter van rond 1880 teruggekregen door de Spiegelvijver, Koepelberg en huis Dijkenburg weer zichtbaar te maken. Het is tijd voor de volgende fase. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap gaat het gebied toegankelijker maken en aanvullen met meer recreatiemogelijkheden.

In juli 2019 zijn de aannemers gestart in opdracht van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en de gemeente Noordwijk, met de voorbereidingswerkzaamheden op en rond Landgoed Nieuw-Leeuwenhorst. De verwachting is dat medio december 2019 alle werkzaamheden afgerond zijn. 

Wat gaat er gebeuren?

  • Er wordt een nieuwe toegankelijke, veiligere, entree met voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd aan de overzijde van de huidige parkeerplaats.
  • De huidige parkeerplaats vervalt en wordt teruggegeven aan de natuur.
  • We herstellen op diverse plekken in het bos de laanstructuren
  • We plaatsen een nieuw vogelkijkscherm
  • Er komt een avontuurlijk speel- en activiteitenbos, bedacht én ontworpen door leerlingen van het Teylingen college.

Zoom in op de kaart

Tijdens de werkzaamheden blijft het landgoed en de woningen bereikbaar, alleen kunnen sommige gedeeltes tijdelijk niet begaanbaar zijn. Houd daarvoor de bebording in de gaten. Mogelijk kan er op werkdagen van 07:30 – 16:30 uur oponthoud en geluidsoverlast worden ondervonden aan de Gooweg ter hoogte van de entree van het Landgoed Nieuw Leeuwenhorst.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de werkzaamheden op landgoed Nieuw Leeuwenhorst volg dan de speciale pagina Parel Nieuw Leeuwenhorst die bijgehouden wordt door de aannemer AW Mense Groen.

Of kom langs tijdens één van de inloopspreekuren op locatie. Er is een informatiepunt ingericht aan de Gooweg, om de plannen in te zien én je vragen kan stellen. Klik hier voor de data.
Bekijk het gebied

Help mee met een gift en maak Landgoed Leeuwenhorst nog mooier voor bezoekers!