Hoera, meer beschermde natuur in de Zouweboezem!

Sinds deze maand heeft het Zuid-Hollands Landschap er 2,3 hectare bij door een voormalige laagstamboomgaard aan te kopen. Een mooie uitbreiding van de Zouweboezem, waardoor meer ruimte ontstaat voor moerasvogels. Onze boswachters gaan hard aan de slag om de snor, zwarte stern, roerdomp en porseleinhoen zich hier thuis te laten voelen.

Bekijk de locatie
Zingende snor

Veilige plek voor moerasvogels

De Zouweboezem is een Natura 2000-gebied dat bekend staat om zijn unieke ecologische kenmerken. Het herbergt een van de grootste purperreigerkolonies in Noordwest-Europa en biedt een veilige haven voor tal van bedreigde moerasvogels. Deze aankoop versterkt het leefgebied van deze soorten en draagt bij aan natuurbehoud in onze drukke provincie.

Het Zuid-Hollands Landschap is verheugd over deze uitbreiding en blijft zich inzetten voor het versterken van dit prachtige natuurgebied. Goed voor planten en dieren die hier voorkomen en voor mensen om van te genieten.

Deze aankoop is mede mogelijk gemaakt door een UVAN-subsidie voor meer aaneengesloten natuur en de steun van onze Beschermers.

Roerdomp
Zwarte stern met jong
Zwarte stern met jong
Porseleinhoen
Porseleinhoen met kuiken

Ook een steentje bijdragen?

Zuid-Holland is de provincie met het minste natuur. Daarom doen wij er alles aan om natuur te beschermen en waar mogelijk uit te breiden met nieuwe aankopen. Uw bijdrage is hiervoor onmisbaar. Word Beschermer of doe een gift.

Steun de natuur
 • Gezocht: 568 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken we 568 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurherstel nog steeds even noodzakelijk

  Gisteren heeft de kiezer gesproken waarmee een aardverschuiving in de Nederlandse politiek een feit is. Natuurherstel is vandaag en morgen even noodzakelijk als gisteren. Dertien groene organisaties roepen werk van maakt.

  Lees verder

  Lees verder
 • De mooiste boswandelingen

  Hoor je die bladeren knisperen onder je voeten en ruik je die heerlijke bosgeuren al? Met deze vernieuwde routes kom je vol energie weer thuis. Vraag ze gratis aan voor een prachtige herfstwandeling bij het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder