Ben je op zoek naar onze gegevens en voorwaarden? Van KvK-nummer tot bankinformatie, en van inkoopvoorwaarden tot de informatie die nodig is voor de Belastingdienst. Je vindt het hieronder op deze pagina.

Ben je Beschermer (vaste donateur) van het Zuid-Hollands Landschap of wil je eenmalig een donatie overmaken? Dan kun je dit bankrekeningnummer gebruiken:

NL94 INGB 0000 3071 76

T.n.v. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, te Delft

Ben je leverancier of heb je een zakelijke relatie met het Zuid-Hollands Landschap? Dan kun je dit bankrekeningnummer gebruiken:

NL41 INGB 0662 9753 67

T.n.v. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, te Delft

Als Beschermer of donateur is het goed te weten aan wie je geeft en wat er gedaan wordt met je bijdrage. Het Zuid-Hollands Landschap beschikt over de ANBI-status. Dit betekent dat je je donaties of giften als aftrekposten kunt opvoeren bij de aangifte van inkomstenbelasting. De checklist voor Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s) vormt daarvoor een handig hulpmiddel en is ook een verplichting vanuit de Belastingdienst.

 

Mocht u een klacht hebben over ons werk of beleid, dan gaan wij hier uiterst zorgvuldig mee om. Welke uniforme werkwijze wij hiervoor hanteren vindt u op deze pagina.

Het uitgangspunt van onze klachtenprocedure is dat de indiener van de klacht voor zover mogelijk tevreden gesteld wordt en dat de klacht door het Zuid-Hollands Landschap wordt gebruikt om de effectiviteit en de efficiency van de organisatie te verbeteren.

Als een klacht niet binnen twee weken kan worden afgehandeld, dan houden we u op de hoogte van het verdere verloop.

 

Bekijk de klachtenprocedure

Een meldpunt laagdrempelig melden voor integriteitszaken wordt momenteel verder ontwikkeld en ingericht en zal voor eind 2021 functioneel zijn. Martine Leewis, extern vertrouwenspersoon, fungeert op dit moment binnen onze organisatie als meldpunt voor medewerkers en vrijwilligers. Martine Leewis is tot de formele inrichting van het meldpunt laagdrempelig melden integriteitszaken, ook beschikbaar voor eventuele externe meldingen van integriteitsschendingen.

Zij is bereikbaar via e-mailadres leewis@org-id.org of telefonisch via 06 2947 3641.

Toezichthouders van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap zijn onafhankelijk en handelen integer. Zuid-Hollands Landschap is onderdeel van de landelijke koepel LandschappenNL waar de andere provinciale Landschappen en Landschapsbeheerorganisaties bij zijn aangesloten. Wat voor onze eigen stichting geldt, geldt in principe ook in relatie tot deze zusterorganisaties.

 

Bekijk het document

Het Zuid-Hollands Landschap neemt je graag mee op pad om te laten zien hoe mooi de natuur in onze provincie is en hoe belangrijk het is dat we deze beschermen. Onze gidsen en boswachters zijn echte kenners van het gebied en kunnen je vaak boeiende verhalen vertellen. Om je deelname aan excursies zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen wij je aandacht voor onze voorwaarden.

 

Bekijk ze hier
 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder