Periodiek schenken

Foto: Ingrid Bertens Foto: Ingrid Bertens

Meer natuur voor hetzelfde geld: u kunt het Zuid-Hollands Landschap meer schenken zonder dat het u extra kost! Dat kan met een periodieke schenking.

Veel deze projecten worden mogelijk gemaakt door periodieke schenkingen van onze Beschermers en sponsoren. We zijn trots op deze steun voor ons werk. Wilt u meer over deze projecten weten? Een paar voorbeelden van kleine en grote projecten waar het Zuid-Hollands Landschap aan werkt vind je hier >>

Als u kiest voor een periodieke schenking, dan:

  • Schenkt u in vaste termijnen, ieder jaar hetzelfde bedrag
  • Legt u de schenking in een overeenkomst vast voor minimaal vijf jaar

Het periodiek schenken aan goede doelen wordt door de Nederlandse overheid gestimuleerd. Alleen de organisatie met een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) komen hiervoor in aanmerking. De Stichting Het Zuid-Hollands Landschap voldoet hieraan en is ANBI gecertificeerd.

Losse gift versus periodieke schenking

Periodieke schenkingen zijn voor de volle 100 procent aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Gewone giften zijn slechts aftrekbaar na verrekening van het drempel- en maximumbedrag. Dat maakt flink wat verschil.

Bekijk de rekenvoorbeelden >>

Makkelijk te regelen zonder gedoe

Sinds dit jaar hoeft u niet meer langs de notaris om een periodieke schenking te regelen. Het enige wat u hoeft te doen, is het formulier te downloaden, in te vullen en naar ons op te sturen. Hiermee stellen gever en ontvanger samen een overeenkomst op.

Download het formulier

Let er wel op dat u dit in tweevoud doet. Eén exemplaar van het formulier is voor uw eigen administratie en ontvangt u retour na ondertekening. Het andere exemplaar blijft in bezit van het Zuid-Hollands Landschap.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met Marie-Louise Govers, zij helpt u graag verder. U kunt haar bereiken via telefoon: (010) 272 22 34 of per mail: m.govers@zhl.nl.