Periodiek schenken

Foto: Ingrid Bertens Foto: Ingrid Bertens

Meer natuur in de buurt? Help mee door het Zuid-Hollands Landschap te steunen. Met een periodieke schenking geeft u de natuur meer dan het uw portemonnee kost.

Het Zuid-Hollands Landschap helpen de natuur in stand te houden, gebeurt om veel redenen. Zo wil Pieter uit de Haagse regio graag dat zijn kinderen ook nog lekker in de duinen kunnen wandelen. Frank uit Voorhout laadt na werktijd graag zijn batterij op in het groen in de buurt. Klaas uit Leiden probeert graag nieuwe fietsroutes uit of maakt lange wandelingen in de buitenlucht. Pieter, Frank en Klaas (pseudoniemen want de donateurs willen niet met naam bekend zijn) steunen het Zuid-Hollands Landschap. Wie hun voorbeeld wil volgen, kan kiezen voor een periodieke schenking.

Wat is een periodieke schenking?

  • Dit is een schenking in vaste termijnen met ieder jaar hetzelfde bedrag
  • De schenking is vastgelegd in een overeenkomst vast voor minimaal vijf jaar

Download vrijblijvend een overeenkomst in tweevoud

Het formulier is in tweevoud. Eén exemplaar van het formulier is voor uw eigen administratie en ontvangt u retour na ondertekening. Het andere exemplaar blijft in bezit van de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap.

Makkelijk te regelen zonder gedoe

De overeenkomst hoeft niet meer langs de notaris om de periodieke schenking te regelen. Het enige wat u hoeft te doen, is het formulier te downloaden, in te vullen en naar ons op te sturen. Hiermee stellen gever en ontvanger samen een overeenkomst op. Het periodiek schenken aan goede doelen wordt door de Nederlandse overheid gestimuleerd. Alleen organisaties met een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) status komen hiervoor in aanmerking. De Stichting Het Zuid-Hollands Landschap voldoet hieraan en is ANBI gecertificeerd.

Losse gift versus periodieke schenking

Periodieke schenkingen zijn voor de volle 100 procent aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarmee steunt u de natuur én de belasting betaalt mee. Gewone giften zijn slechts aftrekbaar na verrekening van het drempel- en maximumbedrag. Dat maakt flink wat verschil. Wat dat voor u betekent, berekent de ANBI Schenkcalculator. Deze calculator geeft een globaal inzicht in uw mogelijke belasting voordeel.   

Schenkcalculator ANBI >>

Bastiaan BotHeeft u nog vragen?

Neem gerust contact op met Bastiaan Bot via (010) 272 2222 of stuur een e-mail naar b.bot@zhl.nl. Hij helpt u graag verder!