Met het sluiten van de stembussen, is ook deze petitie gesloten.

Worden er nog meer bedrijventerreinen, datacenters of recreatieparken gebouwd in de open, groene landschappen? Of geven we in Zuid-Holland de natuur de ruimte? Bij dit soort keuzes is de provincie aan zet. Op woensdag 15 maart kan jij kiezen. Dit is hét moment om je stem te laten horen voor de natuur. En daar hebben we je hulp nu bij nodig.

Helaas zien we keer op keer dat de natuur aan het kortste eind trekt, zeker in onze drukke provincie. De economie gaat voor, terwijl de biodiversiteit achteruit holt. Dat moét en kán anders. Daarom vragen we jou om je uit te spreken voor meer natuur en onze oproep aan alle politieke partijen te ondertekenen:

Wij willen dat het belang van de NATUUR op #1 wordt gezet in Zuid-Holland.

Voor alle planten en dieren die hier thuishoren, voor ons eigen welzijn en dat van komende generaties.

Ondertekend door 16.677 natuurliefhebbers

 


Lees hier onze complete oproep

Met het sluiten van de stembussen, is ook deze petitie gesloten.


Je stem is juist nú cruciaal

Op woensdag 15 maart zijn de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Het Zuid-Hollands Landschap roept iedereen op om te gaan stemmen en je groene hart te laten spreken. Met deze petitie willen we natuurbescherming hoger op de politieke agenda krijgen.

Lees hier onze complete oproep

 

Michiel Houtzagers Directeur
Zuid-Hollands Landschap

Michiel Houtzagers Directeur
Zuid-Hollands Landschap

Veelgestelde vragen

De oproep heeft als doel om druk uit te oefenen op het provinciale bestuur, zodat natuurbescherming hoger op de agenda komt. Hoe meer mensen tekenen, hoe krachtiger het signaal is dat wij als Zuid-Hollanders natuur dichtbij huis belangrijk vinden. Voor alle planten en dieren die hier leven en voor onze eigen gezondheid. We hebben meer natuur nodig in onze provincie!

Bij voldoende ondertekeningen zullen we dit aanbieden aan alle politieke partijen. We houden je natuurlijk op de hoogte van deze actie en de voortgang die geboekt wordt rond het uitbreiden van de natuur.

In de afgelopen jaren heeft de provincie een steeds grotere rol gekregen op het gebied van natuur en landschap. Tijdens de Provinciale Staten-verkiezingen van woensdag 15 maart bepaal jij hoe het natuur- en landschapsbeleid zich de komende jaren zal gaan ontwikkelen. Aan de hand van 23 stellingen over natuur, landschap, klimaat en duurzaamheid helpt het Groene Kieskompas je bij het bepalen van je stem.
 
Bekijk het kieskompas

Onze provincie beschikt over het minste groen per inwoner, namelijk 53 m². Dat is minder dan een half volleybalveld. Het landelijk gemiddelde ligt op 281 m² (meer dan 5x zoveel). Zuid-Holland is de enige Nederlandse provincie waar de oppervlakte groen per persoon zelfs kleiner is dan de oppervlakte woongebied.

Een verontrustend cijfer, want Zuid-Hollanders hebben ook behoefte aan ontspanning en frisse lucht. Aan natuur om in te ontspannen of juist actief in te bewegen en vol energie weer thuis te komen.
 
Bekijk de grafiek

Hoe meer mensen tekenen, hoe krachtiger het signaal wordt om de NATUUR op #1 te zetten. Daarom zou het geweldig zijn als je deze oproep deelt met vrienden, familieleden of bekenden die ook in Zuid-Holland wonen. Dat kan eenvoudig via de groene knop hieronder of door de link zhl.nl/petitie te gebruiken.
 
Delen via Whatsapp

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Geef voor de allerkleinsten

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar veilig groot worden is in onze drukke provincie niet vanzelfsprekend. Daarom zetten wij ons deze maanden éxtra in om de overlevingskansen voor volgende generaties natuur te vergroten.…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zes tips om een kraamkamer te maken van je eigen tuin

  Ook in je eigen tuin kan je genieten van jong grut in het voorjaar. Kijk de kunst af van onze boswachters en ga aan de slag met onderstaande tips. Zo maak je van je tuin…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder