Ontdek Ockenburgh met je mobiel

Foto: Ingrid Bertens Foto: Ingrid Bertens

Leuk voor het hele gezin Het Zuid-Hollands Landschap heeft een avontuurlijke route uitgestippeld op Landgoed Ockenburgh, aan de rand van Den Haag. Scan de QR-codes met je mobiel en maak in drie kwartier een gave ontdekkingstocht. Trakteer jezelf na afloop op koffie/thee met gebak bij Brasserie Ock en zoek een plantje uit bij Tuincentrum Ockenburgh. Als je de route hebt voltooid, dan ontvang je voor beide een mooie kortingsbon!

Foto: Ingrid Bertens Foto: Ingrid Bertens
Leuk voor het hele gezin! Trek er samen op uit en ontdek de natuur bij jullie in de buurt. Wie heeft als eerste alle QR-codes gevonden?

Hoe werkt zo'n QR-route?

Het is eigenlijk heel simpel. Lees hieronder hoe je bij Landgoed Ockenburg komt en zoek het eerste paaltje met een QR-code. Je vindt ze bij alle ingangen en verspreid over het landgoed. Waar je begint, dat bepaal je helemaal zelf. Scan de eerste code en je kunt van start!

Geen QR scanner op je telefoon? Installeer er eerst een via de App Store of Google Play.

Praktische info

Parkeren

Je kunt (gratis) parkeren iets voorbij Monsterseweg 2 in Den Haag, op de parkeerplaats aan de linkerkant van de oprijlaan. Er staan ook fietsenrekken.

Mag de hond mee?

Op de Koeweide mogen de honden loslopen, de rest van de route zijn ze aangelijnd welkom. In het aangrenzende Hyacintenbos en Van Leydenhof zijn honden niet toegestaan!

Ook voor minder validen

Het gebied is rolstoel- en buggyvriendelijk. 

Horeca in de buurt

Achter villa Ockenburgh bevindt zich Brasserie OCK in een tijdelijk onderkomen. Je kunt hier terecht voor lekkere drankjes en broodjes.

Wandelen

Heerlijk wandelen door een parkachtig bos met verharde en onverharde paden. Uitrusten op een van de vele monumentale zitbanken rond de Spiegelvijver.

Openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde halte van het openbaar vervoer is Bushalte Ockenburgh. Plan de reis op 9292.nl.

Bijzonderheden

Als je je GPS-locatie inschakelt, dan kun je bij het scannen van de QR-codes zien waar je bent op de kaart. Zorg er wel voor dat je telefoon goed is opgeladen.

Locatie

Monsterseweg 2, 2553 RL, Den Haag

1 beoordeling

Nienke

QR codes gaven geen info over een route. Je moet zelf maar wat lopen. Jammer had heel leuk kunnen zijn.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Leuk voor het hele gezin! Trek er samen op uit en ontdek de natuur bij jullie in de buurt. Wie heeft als eerste alle QR-codes gevonden?

Ook interessant

Wandelroute 16 km
Poortugaal
11 beoordelingen
Wandelroute 1,5 km
Noordwijkerhout
0 beoordelingen
Wandelen 8 km
Berkenwoude (Hoek van de weg)
9 beoordelingen