Tussen Luistenbuul en Zouweboezem Wandelen 9 km

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers

Volop natuur, doorkijkjes, spannende paden en vooral veel variatie – wat wil een verwende wandelaar nog meer? Vanaf de Lekdijk kijk je uit over de Achthovense Uiterwaarden en Luistenbuul. Aan de andere kant dwaal je via smalle paden langs de open graslanden, plukken bos en intieme kades van Polder Achthoven. Tot slot wacht de Zouweboezem, een van de mooiste natuurgebieden van de Vijfheerenlanden: riet, water én kans op purperreigers!

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers

Praktische info

Locatie

Boezemweg, 3411 MN, Lexmond

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

Enkele hoogtepunten

1. Achthovense Uiterwaarden
2. Luistenbuul
3. Polder Achthoven
4. Zouweboezem
5. Vogels kijken

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de Wandel Top 10 van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Met de auto neem je vanaf A27 de afrit Lexmond, dan richting Lexmond. Op rotonde linksaf en na 40 m linksaf (Driemolensweg). Na ruim 3 km voor viaduct rechts parkeren. Wandel voor viaduct rechtsaf, na de molen links aanhouden, start bij knooppunt 88.

Niet toegestaan

In Polder Achthoven honden aan de lijn.

Mindervaliden

De route loopt veel over onverharde paden, met hier en daar een obstakel.

Wandelen

9 km

Openbaar vervoer

Buslijn 90 van Arriva rijdt tussen Rotterdam Zuidplein en Utrecht CS. Uitstappen bij halte Boezemweg in Ameide. Zie 9292.nl.

Vogels kijken

Het vogelkijkscherm bij knooppunt 82 mag je zeker niet missen.

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Boezemweg, 3411 MN, Lexmond

13 beoordelingen

Mark

Mooie, rustige en vooral afwisselende wandeling door vergeten stukje Holland.

Amy

Modder op de paden en heeeel druk. De graspaden zijn compleet kapotgelopen. Hierdoor is het meer dan de helft ploeteren over modderige paden. Als je dan eindelijk weer over de verharde paden en wegen komt, dan loop je ook een eind tussen veel te hard rijdend verkeer op de dijk (vooral die motoren!).

Roel

Prachtige route. Paden zijn soms modderig, maar over het algemeen goed te belopen. Wij zijn gestart in buurtschap Achthoven en hebben em dus tegen de klok in gelopen. Buitendijks doorgelopen tot aan de rivier en de zomerdijk aangehouden. Prettige 'overstapjes' over prikkeldraad en door meidoorn afscheiding. Absolute aanrader!

Westphilwandelt

Wij liepen deze wandeling op 5 mei vorig jaar. Het is een fantastische wandeling. Meer lezen en plaatjes kijken kan door via google westphilwandelt zouweboezem in te typen.

nelly bakker

Prachtige route. Het was wat modderig maar dat was te verwachten. stukjes over de dijk waren iets minder maar meeste kon toch onderlangs. we gaan hem in het voorjaar nog es doen. Zal het vast ook fantastisch zijn

Miriam van Gelder

op zondag 13-12-20 deze route gewandeld. Nou we hebben een nieuwe sport uitgevonden; het blubberlopen. De omgeving is mooi. Alleen in de omgeving van de Zouweboezem hoor je natuurlijk wel heel goed de snelweg (ligt er ook pal naast). Het is een hele pittige wandeling, maar daarvoor werden we hier al gewaarschuwd. Gelukkig nordic walking stokken meegenomen. Was zeker geen overbodige luxe. Hopelijk kan het Zuid-Hollands Landschap wat verzinnen voor deze blubberpaden.

Maria

Het was een mooie en afwisselende wandeling. Alleen was er veel blubber op de paden. Heel pittig om te lopen.

Gert van Avondwandelingen.nl

Een prachtige, afwisselende wandeling. Mooi uitzicht op de dijk, mooie boomgaarden, rustig natuurgebied, een schattige molen en nog een beetje water. Wat betreft de route: ik raad aan om altijd een gps-route op je telefoon te gebruiken, dan verdwaal je nooit meer. Veel eenvoudiger dan die paaltjes en kaarten. Een uitgebreide beschrijving en foto's op: https://www.avondwandelingen.nl/Wandeling109.html

Petra

Vandaag deze prachtige route gelopen. Het klopt inderdaad dat de verwijzing naar punt 14 ontbreekt, maar bovenaan de dijk staat een wandelkaart. Daarop kun je zien dat je eerst naar het nieuwe punt 89 moet lopen, daarna door naar punt 14. Dit punt staat er echter niet op het moment dat je de dijk rechtsaf moet verlaten via de Polderweg. Het is verstandig iets meer mee te nemen dan alleen de knooppunten op een briefje, bijvoorbeeld een foto/screenshot van het wandelkaartje. Uiteraard blijft de behoefte aan een goede bewegwijzering (van knooppunt 14).

hein

Wij zijn de route gestart vanaf de Molen. Het eerste stuk is geweldig. Wij hadden de knooppunten opgeschreven maar als je halverwege op het asfalt komt en zoekt naar punt 14 slaat de verwarring toe. Paal nergens te vinden. Toch maar de Dijk opgegaan en bij de eerste boerderij gevraagd. Hier zijn vaker mensen geweest. probleem is oud. Zij wezen ons hoe te lopen, maar dat viel niet echt mee, onder prikkeldraad door enzo, toch maar weer naar de dijk, voor de zekerheid. Dat was niet prettig veel verkeer. AUB zet paal 14 er weer neer !

Meer beoordelingen

Brenda

Heel mooie wandeling met veel afwisseling. Idd ontbreekt de verwijzing naar knooppunt 14.

Jolanda

Prachtige route, in elk jaargetijde weer anders.

Hans

Prachtige wandeling. Helaas ontbrak (de verwijzing naar) knooppunt 14, maar de routebeschrijving was erg duidelijk. Genoten van de vele watervogels en de mooie natuur!

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 16 km
Poortugaal
16 beoordelingen
Wandelen 7 km
Ridderkerk
0 beoordelingen
Wandelen 6 / 15,5 km
Wassenaar
0 beoordelingen