Tussen Luistenbuul en Zouweboezem Wandelen 9 km

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers

Volop natuur, doorkijkjes, spannende paden en vooral veel variatie – wat wil een verwende wandelaar nog meer? Vanaf de Lekdijk kijk je uit over de Achthovense Uiterwaarden en Luistenbuul. Aan de andere kant dwaal je via smalle paden langs de open graslanden, plukken bos en intieme kades van Polder Achthoven. Tot slot wacht de Zouweboezem, een van de mooiste natuurgebieden van de Vijfheerenlanden: riet, water én kans op purperreigers!

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers

Praktische info

Locatie

Boezemweg, 3411 MN, Lexmond

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

Enkele hoogtepunten

1. Achthovense Uiterwaarden
2. Luistenbuul
3. Polder Achthoven
4. Zouweboezem
5. Vogels kijken

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de Wandel Top 10 van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Met de auto neem je vanaf A27 de afrit Lexmond, dan richting Lexmond. Op rotonde linksaf en na 40 m linksaf (Driemolensweg). Na ruim 3 km voor viaduct rechts parkeren. Wandel voor viaduct rechtsaf, na de molen links aanhouden, start bij knooppunt 88.

Niet toegestaan

In Polder Achthoven honden aan de lijn.

Mindervaliden

De route loopt veel over onverharde paden, met hier en daar een obstakel.

Wandelen

9 km

Openbaar vervoer

Buslijn 90 van Arriva rijdt tussen Rotterdam Zuidplein en Utrecht CS. Uitstappen bij halte Boezemweg in Ameide. Zie 9292.nl.

Vogels kijken

Het vogelkijkscherm bij knooppunt 82 mag je zeker niet missen.

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Boezemweg, 3411 MN, Lexmond

5 beoordelingen

Petra

Vandaag deze prachtige route gelopen. Het klopt inderdaad dat de verwijzing naar punt 14 ontbreekt, maar bovenaan de dijk staat een wandelkaart. Daarop kun je zien dat je eerst naar het nieuwe punt 89 moet lopen, daarna door naar punt 14. Dit punt staat er echter niet op het moment dat je de dijk rechtsaf moet verlaten via de Polderweg. Het is verstandig iets meer mee te nemen dan alleen de knooppunten op een briefje, bijvoorbeeld een foto/screenshot van het wandelkaartje. Uiteraard blijft de behoefte aan een goede bewegwijzering (van knooppunt 14).

hein

Wij zijn de route gestart vanaf de Molen. Het eerste stuk is geweldig. Wij hadden de knooppunten opgeschreven maar als je halverwege op het asfalt komt en zoekt naar punt 14 slaat de verwarring toe. Paal nergens te vinden. Toch maar de Dijk opgegaan en bij de eerste boerderij gevraagd. Hier zijn vaker mensen geweest. probleem is oud. Zij wezen ons hoe te lopen, maar dat viel niet echt mee, onder prikkeldraad door enzo, toch maar weer naar de dijk, voor de zekerheid. Dat was niet prettig veel verkeer. AUB zet paal 14 er weer neer !

Brenda

Heel mooie wandeling met veel afwisseling. Idd ontbreekt de verwijzing naar knooppunt 14.

Jolanda

Prachtige route, in elk jaargetijde weer anders.

Hans

Prachtige wandeling. Helaas ontbrak (de verwijzing naar) knooppunt 14, maar de routebeschrijving was erg duidelijk. Genoten van de vele watervogels en de mooie natuur!

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelen 8 km
Berkenwoude (Hoek van de weg)
10 beoordelingen
Doe-route kinderen
Rockanje
0 beoordelingen
Wandelroute 16 km
Poortugaal
12 beoordelingen