Door de groene Broekpolder

Zonsondergang Broekpolder - Joyce van Gerven
Joyce van Gerven
Broekpolder - Vlaardingen - Ria van der Helm
Schotse hooglanders Ria van der Helm
Lichtinval bomen - Teun van Dijk
Teun van Dijk

Bepaal zelf hoe ver je wandelt!

Sanne Bakker Communicatie ondersteuning

Bij de parkeerplaats is de snelweg nog goed te horen. Daarna nemen vogels het over. De Broekpolder bij Vlaardingen is ideaal voor een paar uurtjes wandelen in de ochtend, middag of avond. Onderweg kom je dan plassen, moeras, bos en heide tegen. En voor je het weet, sta je oog in oog met een Schotse hooglander!

Sanne Bakker Communicatie ondersteuning

Maar liefst 400 hectare groot is de Broekpolder aan de noordrand van Vlaardingen. Het is een groene oase waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de Randstad. Je kunt eindeloos wandelen langs graslanden, bossen en grote plassen, met als extra verrassingen een kudde Schotse hooglanders en een boerderij uit de steentijd. Voor de sportieveling is er bovendien een uitdagend MTB-parcours. En de kleinsten kunnen lekker ravotten in het Klauterwoud. De ultieme tip is om met een boot de Vlaardingervaart af te varen richting de Vlietlanden.


Praktische info

Parkeren

In de Broekpolder zijn verschillende gratis parkeerplaatsen. De belangrijkste is bij Sportcentrum Polderpoort, Watersportweg 11, 3138 HD Vlaardingen. Verder kun je parkeren aan de Broekpolderweg bij Sportpark Broekpolder en aan de Watersportweg bij het Klauterwoud en Educatief Archeologisch Erf Masamuda.

Openbaar vervoer

Vanaf station Schiedam rijdt tramlijn 24 naar tram- en bushalte Holysingel. Volg achter de halte het fiets- en voetpad naar de Broekpolder. Na 5 minuten ben je bij wandelknooppunt 37. Zie 9292.nl voor meer informatie.

Wandelen

Op de wandelpagina van de website van de Broekpolder staan twee wandelsuggesties: een route van 9 km en een route van 17,5 km.

Je kunt ook zelf een route uitstippelen langs wandelknooppunten.

 Routes downloaden 

Horeca in de buurt

Vlak bij Sportcentrum Polderpoort kun je Japans eten bij Sushi A20. Een heerlijk terras, met uitzicht op natuurgebied De Vlietlanden, vind je bij Vlietzicht aan de noordrand van de Broekpolder. Bommeer Clubhuis hoort bij watersportvereniging De Bommeer, maar ook niet-leden zijn van harte welkom voor een hapje of een drankje.

Varen

Een historisch zeilschip in de Vlaardingervaart fungeert als drijvend bezoekerscentrum van Waterpoort Vlaardingen. Hier leer je alles over de watersportmogelijkheden en kun je bovendien een fluistersloep huren. Vanaf diezelfde kade vertrekt de fluisterboot Andante voor een rondvaart.

Vogels kijken

Vanaf een vogeluitkijkpunt bij de Aalkeetbuitenpolder aan de westkant van het gebied kijk je uit over natte weilanden, waar in het voorjaar grutto en tureluur hun jongen grootbrengen.

Bijzonderheden

In de steentijd bestond dit hele gebied uit veenmoeras en rivieren. Bij Masamuda Educatief Archeologisch Erf is een boerderij uit deze periode gereconstrueerd. Ook staan er gebouwen uit de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Beheerder

De Broekpolder wordt beheerd door de gemeente Vlaardingen en Staatsbosbeheer. Hier kun je terecht met vragen of opmerkingen over het gebied. Opmerkingen over de wandelknooppunten kun je kwijt bij Wandelnet.


Locatie

Parkeerplaats Polderpoort, Watersportweg 11, 3138 HD Vlaardingen

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Door de groene Broekpolder

Wandelroute 9 / 17,5 km

Download de routes
 • Kraak de zomerquiz

  Het broedseizoen is voorbij. Waar vliegen onze grutto's heen om te overwinteren? Saoedi-Arabië, Suriname of Senegal? Speel de hele quiz en maak kans op twee vrijkaartjes voor een van onze excursies!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn wij

  We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben de natuur nodig. Om te ademen, te spelen of tot rust te komen. De natuur is het fundament van ons bestaan en van vele planten…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder