Kethel - Karin van Noorloos
Kerk in Kethel Karin van Noorloos
Rietgors - Mike Scott
Rietgors Mike Scott

Even buiten Rotterdam

Alexandra Brinkers Oud-medewerker Beschermersadministratie

Rond vliegveld Zestienhoven ligt enorm veel groen! Zeker in het voorjaar is het hier prachtig. Volg etappe 10 van het Groene Hartpad en je komt langs de mooiste stukjes. Zelf heb ik inmiddels alle etappes voltooid: in totaal bijna 200 kilometer!

Alexandra Brinkers Oud-medewerker Beschermersadministratie

De naam zegt het al: het Groene Hartpad neemt je mee door de groenste en mooiste plekjes van Zuid-Holland. Het totale pad is 192 km lang en verdeeld in elf etappes. Etappe 10 slingert langs de noordrand van Rotterdam. Aan het begin wandel je tussen de Rotte en de Bergsche Voorplas door. Buiten de bebouwde kom passeer je onder meer de Ackerdijkse Plassen (vogelhotspot) en Buitenplaats De Tempel. Tot slot wandel je langs de Schie naar de finish in Kethel bij Schiedam.


Praktische info

Parkeren

Betaald parkeren in de Crooswijksebocht bij het startpunt. Houd er rekening mee dat de hoofdroute geen rondwandeling is. Met het OV reizen is waarschijnlijk slimmer.

Openbaar vervoer

Station Rotterdam-Noord ligt op 10 minuten lopen van het startpunt. Zie 9292.nl voor meer informatie.

Wandelen

Het Groene Hartpad is met geel-rode strepen gemarkeerd. Etappe 10 is in totaal 20 km lang, maar inkorten kan via verschillende bushaltes en een metrostation langs het traject. Je begint en eindigt op een ander punt.

Let op: in verband met de aanleg van de nieuwe A16 kan het routetraject in het veld anders zijn dan op de kaart staat aangegeven.

Download de route 

Ongeschikt voor rolstoelen

De route loopt deels door weilanden en is niet geschikt voor rolstoelen en buggy’s.

Honden aangelijnd

Honden zijn aan de lijn toegestaan. In het broedseizoen kunnen andere regels gelden. Houd de bordjes goed in de gaten.

Horeca in de buurt

Bij zo’n lange route is horeca zeker welkom. Onderweg passeer je onder meer Rijntje Rotterdam, Abrazo Hillegersberg, Pluktuin Natuurtalent, Pannenkoe Berkel en Rodenrijs en de nieuwe Brasserie De Schie.

Vogels kijken

Bij de Ackerdijkse Plassen kun je door het jaar heen een groot aantal broedvogels, doortrekkers en wintergasten spotten. Neem zeker een verrekijker mee!

Beheerder

Met vragen of opmerkingen over de route kun je terecht bij Wandelnet.


Locatie

Kruising Boezemlaan – Crooswijksebocht, 3034 NC Rotterdam

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Groene Hartpad: etappe 10

Wandelroute 20 km (inkorten is mogelijk)

Download de route
 • Gezocht: 568 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken we 568 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurherstel nog steeds even noodzakelijk

  Gisteren heeft de kiezer gesproken waarmee een aardverschuiving in de Nederlandse politiek een feit is. Natuurherstel is vandaag en morgen even noodzakelijk als gisteren. Dertien groene organisaties roepen werk van maakt.

  Lees verder

  Lees verder
 • De mooiste boswandelingen

  Hoor je die bladeren knisperen onder je voeten en ruik je die heerlijke bosgeuren al? Met deze vernieuwde routes kom je vol energie weer thuis. Vraag ze gratis aan voor een prachtige herfstwandeling bij het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder