Over de route

Ooit was Mildenburg een barok landgoed met een strak ingerichte tuin en een eenvoudig landhuis. Aan die tijd herinnert alleen nog de lange bomenlaan in het hart van het landgoed. Daaromheen ontdek je een bosrijk, soms heuvelachtig park met een grote variëteit aan bloemen, planten en bomen. In het voorjaar zorgen stinsenplanten voor geur en kleur, in het najaar is Mildenburg een waar paddenstoelenparadijs. Verder maak je kans op reeën, vleermuizen en zelfs de zeldzame wielewaal.


Enkele hoogtepunten

 • 1. Voorplein
 • 2. Lange Laan
 • 3. Hakhoutbos
 • 4. Uitzichtduin
 • 5. Beukenmanteling
 • 6. Paddenstoelen
 • 7. Stinzentuin
 • 8. Boomgaard en moestuin

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurfoto’s, vogelgeluiden en leuke weetjes hebben onze boswachters de route echt wat extra’s gegeven.


Praktische info

Parkeren

Volg vanuit Rotterdam de A15/N15 en de N218 naar Oostvoorne. Sla bij de rotonde rechts af naar Oostvoorne. Volg de borden richting Centrum. Ga na het busstation rechtsaf richting strand (Stationsweg) en neem de eerste weg rechtsaf (Burg. Letteweg). Hou aan het einde rechts aan, dan eerste weg linksaf (Dorpsplein). Ga rechtdoor de Hoflaan in en parkeer na 100 m rechts.

Openbaar vervoer

Neem vanaf metrostation Spijkenisse Centrum buslijn 403 naar Oostvoorne. Stap uit bij halte De Ruy. Hiervandaan is het ongeveer vijf minuten lopen naar de ingang van het landgoed.

ov9292

Honden aangelijnd

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Horeca in de buurt

Er is volop horeca in Oostvoorne. Enkele aanraders zijn:

Geschikt voor rolstoelen

Het eerste deel van de route is goed toegankelijk met rolstoelen, wandelwagens en buggy’s. Het achterste deel door de duinen bestaat uit onverharde paden met hellingen en een trap.

Voor mindervaliden bestaan twee speciale routes, die beide starten bij het bezoekerscentrum: de Bosmuisroute (1 km) en de Libellenroute (3,5 km).

Bijzonderheden

Vlak bij de startplaats van de route, aan de andere kant van de parkeerpaats, ligt de ruïne van de Jacobaburcht.


Locatie

Hoflaan 13, 3233 AN, Oostvoorne


5 Beoordelingen 4.4 sterren
4.4 / 5

4 sterren

Was een leuke wandeling. We hebben ons niet helemaal aan de route gehouden maar af en toe een eigen paadje genomen om nog meer van het landgoed te zien.

5 sterren

Het beginpunt is eenvoudig te vinden, wij hebben nooit geweten dat dit zo dichtbij zat. Hadden wij dit wel geweten hadden wij hier zeker veel vaker naar toe gegaan!! Wat een prachtige wandeling was dit. Ik kan deze route door een enorm beukenbos iig iedereen aanraden!

4 sterren

Een mooie route, al misten we toch af en toe ergens een bordje! Maar we waanden ons even lekker op vakantie! Geen eekhoorns of ijsvogel gezien.

4 sterren

Mooie route. Kort maar ben toch, zoals altijd, in staat geweest om verkeerd te lopen. Gelukkig kom je altijd weer goed uit. Twee reeën en eekhoorntje gezien! Was er lekker rustig. Jammer dat hond niet los mag lopen.

5 sterren

Superleuk aanbod. Ideaal voor kinderen die leuke dingen kunnen ontdekken.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Wielewaalroute

Wandelroute 2 km

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder