Over de route

Ooit was Mildenburg een barok landgoed met een strak ingerichte tuin en een eenvoudig landhuis. Aan die tijd herinnert alleen nog de lange bomenlaan in het hart van het landgoed. Daaromheen ontdek je een bosrijk, soms heuvelachtig park met een grote variëteit aan bloemen, planten en bomen. In het voorjaar zorgen stinsenplanten voor geur en kleur, in het najaar is Mildenburg een waar paddenstoelenparadijs. Verder maak je kans op reeën, vleermuizen en zelfs de zeldzame wielewaal.

Ontdek de stinsenplanten

Vanaf het vroege voorjaar kun je overal sneeuwklokjes, wilde hyacinten,daslook en lelietjes-van-dalen tegenkomen, maar nergens is de kleurenpracht zo uitbundig als in de stinsentuin. In dit door vrijwilligers onderhouden pareltje staan ook minder bekende soorten als oosterse anemoon, vingerhelmbloem, sneeuwroem en winterakoniet.


Enkele hoogtepunten

 • 1. Voorplein
 • 2. Lange Laan
 • 3. Hakhoutbos
 • 4. Uitzichtduin
 • 5. Beukenmanteling
 • 6. Paddenstoelen
 • 7. Stinzentuin
 • 8. Boomgaard en moestuin

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurfoto’s, vogelgeluiden en leuke weetjes hebben onze boswachters de route echt wat extra’s gegeven.


Praktische info

Parkeren

Volg vanuit Rotterdam de A15/N15 en de N218 naar Oostvoorne. Sla bij de rotonde rechts af naar Oostvoorne. Volg de borden richting Centrum. Ga na het busstation rechtsaf richting strand (Stationsweg) en neem de eerste weg rechtsaf (Burg. Letteweg). Hou aan het einde rechts aan, dan eerste weg linksaf (Dorpsplein). Ga rechtdoor de Hoflaan in en parkeer na 100 m rechts.

Openbaar vervoer

Neem vanaf metrostation Spijkenisse Centrum buslijn 403 naar Oostvoorne. Stap uit bij halte De Ruy. Hiervandaan is het ongeveer vijf minuten lopen naar de ingang van het landgoed.

ov9292

Honden aangelijnd

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Horeca in de buurt

Er is volop horeca in Oostvoorne. Enkele aanraders zijn:

Geschikt voor rolstoelen

Het eerste deel van de route is goed toegankelijk met rolstoelen, wandelwagens en buggy’s. Het achterste deel door de duinen bestaat uit onverharde paden met hellingen en een trap.

Voor mindervaliden bestaan twee speciale routes, die beide starten bij het bezoekerscentrum: de Bosmuisroute (1 km) en de Libellenroute (3,5 km).

Bijzonderheden

Vlak bij de startplaats van de route, aan de andere kant van de parkeerpaats, ligt de ruïne van de Jacobaburcht.


Locatie

Hoflaan 13, 3233 AN, Oostvoorne


5 Beoordelingen 4.4 sterren
4.4 / 5

4 sterren

Was een leuke wandeling. We hebben ons niet helemaal aan de route gehouden maar af en toe een eigen paadje genomen om nog meer van het landgoed te zien.

5 sterren

Het beginpunt is eenvoudig te vinden, wij hebben nooit geweten dat dit zo dichtbij zat. Hadden wij dit wel geweten hadden wij hier zeker veel vaker naar toe gegaan!! Wat een prachtige wandeling was dit. Ik kan deze route door een enorm beukenbos iig iedereen aanraden!

4 sterren

Een mooie route, al misten we toch af en toe ergens een bordje! Maar we waanden ons even lekker op vakantie! Geen eekhoorns of ijsvogel gezien.

4 sterren

Mooie route. Kort maar ben toch, zoals altijd, in staat geweest om verkeerd te lopen. Gelukkig kom je altijd weer goed uit. Twee reeën en eekhoorntje gezien! Was er lekker rustig. Jammer dat hond niet los mag lopen.

5 sterren

Superleuk aanbod. Ideaal voor kinderen die leuke dingen kunnen ontdekken.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Wielewaalroute

Wandelroute 2 km

 • Gezocht: 568 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken we 568 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurherstel nog steeds even noodzakelijk

  Gisteren heeft de kiezer gesproken waarmee een aardverschuiving in de Nederlandse politiek een feit is. Natuurherstel is vandaag en morgen even noodzakelijk als gisteren. Dertien groene organisaties roepen werk van maakt.

  Lees verder

  Lees verder
 • De mooiste boswandelingen

  Hoor je die bladeren knisperen onder je voeten en ruik je die heerlijke bosgeuren al? Met deze vernieuwde routes kom je vol energie weer thuis. Vraag ze gratis aan voor een prachtige herfstwandeling bij het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder