Zilverreigerroute Wandelen - 12 km

Zilverreiger - foto: Ddouk Zilverreiger - foto: Ddouk

Klauteren over hekken, speuren naar vogels, struinen door de weilanden, modder aan je schoenen. Deze natuurstruinroute neemt je mee door de graslanden in de noordoosthoek van de Krimpenerwaard. Extra verrassingen zijn het idyllische veenriviertje de Vlist en een eeuwenoud parkbos. Met een beetje geluk spot je ook de naamgever van de route: de grote zilverreiger. Hij komt oorspronkelijk uit oostelijke mediterrane gebieden, maar weet steeds beter de weg naar de Krimpenerwaard te vinden.

Zilverreiger - foto: Ddouk Zilverreiger - foto: Ddouk

Praktische info

Locatie

Concordiaplein, 2851 VV, Haastrecht (parkeerplaats achter TOP)

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

 

Enkele hoogtepunten

1. Ooievaars
2. Tiendweg
3. Verdwenen molen
4. Grens
5. Vlist
6. Hoogeboezem
7. Overtuin Bisdom van Vliet

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de Struinroute Top 5 van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Volg met de auto de N228 naar Haastrecht. Ga bij de rotonde richting Vlist, dan eerste weg rechtsaf (Bredeweg) en weer eerste weg rechtsaf, naar parkeerplaats op Concordiaplein.

Honden welkom

In de gebieden van het Zuid-Hollands Landschap zijn honden doorgaans aangelijnd welkom. Let goed op de bordjes!

Niet geschikt voor mindervaliden

De route is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Horeca in de buurt

Verschillende mogelijkheden in de dorpskern van Haastrecht. Ook in het dorp Vlist is horeca (in totaal 2,5 km extra lopen).

Wandelen

Deze route gaat voor 40% over onverharde paden en dwars door de weilanden. Draag goede wandelschoenen en bij voorkeur een lange broek. Controleer jezelf na afloop op teken.

Bekijk ook de andere struinroutes in de Krimpenerwaard: Zwarte sternroute, BuizerdrouteKievitroute en Blauwborstroute.

Openbaar vervoer

Neem buslijn 180 of 106 vanaf treinstation Gouda. Stap uit bij halte Haastrecht Centrum. Zie ook 9292.nl

Over de struinroutes

Ontwikkeling en coördinatie: Bureau Mens & Groen, Streekadvies ’t Laage Land

Met dank aan: Vereniging Te Voet, JvdS coaching & advies, routeteam Struinen en Vorsen, Redactiebureau Harry Bunk

Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Zuid-Holland, Gemeente Krimpenerwaard, Groenalliantie Midden-Holland, Zuid-Hollands Landschap

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Concordiaplein, 2851 VV, Haastrecht (parkeerplaats achter TOP)

8 beoordelingen

N.D.

Wat een mooie route, heerlijk banjeren door het groene hart. Wij waren met met hond. Deze moet je wel af en toe op kunnen tillen. Anders ga je niet het hele rondje kunnen lopen.

Gerrit van Weerdhuizen

Een heerlijke route,dwars door de weilanden, wat een rust . Ga hem nog een keer smorgens vroeg doen ,wellicht komen we dan nog meer vogels tegen.

KA

De eerste 7 km is het alleen maar genieten. Onverhard, soms door hoog gras. Tussen de koeien, schapen en een pony. Erg leuk klimmen over hekjes en over de smalle bruggetjes. Je hoort alleen maar vogels fluiten en het is er prachtig. Na 7 km ga je over fietspad langs oude boerderijtjes wat ook z’n charme heeft.

Rob van Dijk

Dit is een prachtige route door weidelandschap en langs de Vlist, veel groen ook. En goed gemarkeerd. Prachtig, echt een topper!

Karin

Heerlijk struinen door de weilanden, genieten van rust en stilte, vogelgeluiden. Genoten.. eens iets anders dan rondje park in coronatijd!

Linda

Een mooi wandelroute, dwars door de polder tussen Haastrecht en de Vlist. Banjeren door het weiland, lekker door de modder.

L. van der Geest

Een schitterende route door de Krimpenerwaard. Wat heeft me dit verrast! Klimmen en klauteren, soms glibberen en glijden. Goede (waterdichte) schoenen die vies mogen worden zijn een must. Hoogtepunten: de weidsheid, het boerenland, de grote hoeveelheid aan verschillende vogels, de rust. Zeer zeker een aan te raden route!

J.Vos

Mooie route, leuke doorkijkjes en struinen door de weilanden. Jammer dat we geen zilverreigers hebben gezien. Wel ruim 40 andere soorten vogels herkend! Gelukkig was de kaasboerderij langs de Vlist open en konden we bidons weer vullen en naar het toilet.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 16 km
Poortugaal
12 beoordelingen
Wandelen 8 km
Berkenwoude (Hoek van de weg)
10 beoordelingen
Doe-route kinderen
Rockanje
0 beoordelingen