Naar de website

Steun een project

Kies een project

Ik doneer aan Geef vleermuizen een droomplek

De vleermuis wordt bedreigd
Overwinteren in een oude kelder of schuur: je moet er zelf niet aan denken, maar vleermuizen vinden het ideaal. Helaas worden dit soort koele, donkere plekjes steeds zeldzamer in onze drukke provincie. Dat is een groot probleem voor de vleermuis.

Winterslaap
In het najaar zijn er maar weinig insecten om te eten en daarom houden vleermuizen een winterslaap. Ze hebben hier een rustige plek voor nodig, met een hoge luchtvochtigheid en een stabiele temperatuur. Onze forten en bunkers zijn hier perfect voor, maar verstoring ligt op de loer.

We krijgen nogal eens te maken met vandalisme en mensen die de afgesloten ruimtes toch proberen binnen te komen. Dit kost de dieren veel energie en is levensbedreigend. Als ze wakker worden in een periode met weinig voedsel dan zijn ze vaak zo verzwakt dat ze het voorjaar niet halen.

Help de vleermuis beschermen
Om te voorkomen dat vleermuizen verdwijnen, willen we snel wat extra's doen. Met jouw steun kunnen we vleermuisruimtes renoveren, vaker controleren op verstoring en stevige, beschermende hekken kopen in het Staelduinse Bos. Doe je mee?

Steun dit project
Bedankt voor je steun