Gezocht: 658 Beschermers

Help je mee?

We hebben jouw hulp nodig

Dit jaar heeft het Zuid-Hollands Landschap haar gebieden met 35 hectare vergroot. Een mooie stap vooruit, maar om hier echte natuur van te maken, zoeken we nog 658 Beschermers. Dit zijn mensen die ons helpen om planten, dieren en hun leefomgeving te beschermen in onze drukke provincie. Help je mee? Word vóór 31 december Beschermer en steun de natuur in jouw achtertuin. Zo zorgen we samen voor een veilig thuis voor kwetsbare dieren en planten.

lees verder

Hét blad voor natuurliefhebbers

Vind je het leuk om in Zuid-Holland op pad te gaan? En ben je dol op de natuur? Dan is dit magazine wat voor jou.

 • Vol prachtige natuurbeelden
 • Interessante nieuwtjes uit het veld
 • Tips om onze provincie te ontdekken
Vraag een gratis nummer aan

Als Beschermer ontvang je Blad 4x per jaar in je brievenbus.

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder