Zomer in de duinen

Warme zomeravonden in de duinen zijn magisch: wanneer de zon bijna ondergaat zwelt de vogelzang nog even aan. Zwaluwen pakken hun laatste insecten nog snel mee terwijl de vleermuizen juist tevoorschijn komen. Laat je deze avond verrassen door de natuur en ga mee!

In de natuur is geen dag hetzelfde. Mede dankzij de vier seizoenen. In hartje zomer kun je genieten van avonden waar geen einde aan lijkt te komen. Dieren lijken dan soms ver weg maar juist in de avond komen de reeën weer tevoorschijn, scheren zwaluwen nog een keer over Tenellaplas om de laatste insecten mee te pikken. Blauwe glazenmakers vechten elkaar diezelfde plas uit. En er bloeien veel, heel veel planten.

Strik je veters deze zomeravond en ontdek samen met de gids het moois van de natuur in hartje zomer. Kom alleen of met het hele gezin en geniet!Praktische info

Parkeren

De start van de excursie is bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje. Daar is ook voldoende parkeergelegenheid. Bij gebruik van navigatie kun je het adres Duinstraat 12a, 3235 NK in Rockanje aanhouden.

Horeca in de buurt

Check vooraf de website voor de meest actuele openingstijden

Vogels kijken

Neem je verrekijker mee!

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje

Praktische Info

Zomer in de duinen

Excursie

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerkrant 2023

  Picknicken, genieten van de zonsondergang, een krekelconcert of een heerlijke wandeling? Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste tips verzameld in de Zomerkrant. Gratis beschikbaar voor iedere natuurliefhebber!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder