Beleef de Krimpenerwaard

Weilanden met koeien en weidevogels; molens en kaasboerderijen; natuurgebieden en rivieren; stadjes en dorpen vol historie... Dat is de Krimpenerwaard in een notendop. De variatie maakt dat er in de Krimpenerwaard veel te beleven is. We zetten hier de leukste tips op een rij. Pik eruit wat je lief is. Beleef en geniet van de waard, voor een dagje of meer!
De prachtige natuur van de Krimpenerwaard ontdek je eenvoudig per fiets of al wandelend. Om je alvast op weg te helpen, geven we op deze pagina een aantal tips die je zeker niet mag missen!
Het mooiste fiets- en wandelweggetje van de Krimpenerwaard? Ga eens kijken langs het riviertje de Vlist. De aloude Vlist kronkelt tussen Haastrecht en Schoonhoven.
Was het altijd zo lieflijk en rustig in de Krimpenerwaard? Welnee! In de 17de eeuw verdedigde de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden zich tegen onder andere Engeland en Frankrijk middels de Oude Hollandse Waterlinie.
Terras, museum, café? Je vindt het in de historische stadjes Schoonhoven en Haastrecht. Sowieso biedt de Krimpenerwaard genoeg adresjes om binnen op je gemak even rond te neuzen.
Zeg je ‘kaas’, dan zeg je ‘Krimpenerwaard’. Er zijn verschillende kaasboerderijen waar je de koeien hoort en ruikt, terwijl je de kaas kunt proeven en kopen. Zoals bij Kaasboerderij Speksnijder, de Jongenhoeve en Cornelis Hoeve.
Een Toeristisch Overstap Punt is een 'knooppunt' waar fiets- en wandelroutes samenkomen én waar je makkelijk kunt parkeren. De Krimpenerwaard heeft drie TOP’s: bij Haastrecht, Lekkerkerk en Schoonhoven.
Er is veel te beleven in de Krimpenerwaard. Bovendien schuilt achter elke boom of boerderij wel een verhaal. Een dag in de waard levert een schatkist vol informatie op. Leuk om te weten en nooit meer te vergeten.