Bezoekerscentrum Bakkerswaal

Foto: Hans Zantinge - Bezoekerscentrum Bakkerswaal Foto: Hans Zantinge

In de Krimpenerwaard vind je een klein, bijzonder bezoekerscentrum waar we je ontvangen voor een bezoek aan ‘Eendenkooi Bakkerswaal’. Vanuit het bezoekerscentrum worden van april tot juli excursies gehouden naar de eendenkooi. Een prachtig stukje cultuurhistorie dat nu nog te beleven is. Ook is het bezoekerscentrum te huren als vergaderlocatie.

Waar vind je het bezoekerscentrum?

Schuwacht 232
2941 EK Lekkerkerk

Op bezoek met een groep

We geven je graag uitleg over het werk in de eendenkooi. Wil je met een groep op bezoek komen (minimaal 10, maximaal 35 personen), dan kun je een exclusieve groepsexcursie boeken. In overleg kiezen we een excursiedatum en bespreken we eventuele extra wensen.

Kleinere groepen en individuele bezoekers kunnen ook mee op excursie door zich aan te sluiten bij een reguliere excursie. Tussen april en juli worden er regelmatig excursies georganiseerd, die via de website te boeken zijn.

Ook als je niet aan een excursie deel wilt nemen, kun je de eendenkooi ontdekken. Langs de Lekdijk tussen Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk staat een kijkscherm. Door de gleuven in het scherm zijn de vogels op de kooiplas goed te zien, zeker als u een verrekijker meeneemt. Het kijkscherm is het hele jaar door toegankelijk. In het voorjaar kunt u de wilde eenden bekijken en in de rest van het jaar de halftamme staleenden die ervoor zorgen dat de wilde eenden graag op de plas verblijven.

Lees meer over het gebied