Langeveld Bij Noordwijkerhout

Foto: Nico van Kappel - Damherten Foto: Nico van Kappel

Het Langeveld (44 ha.) maakt deel uit van de streek Het Langeveld, gelegen in de Noordzijderpolder aan de binnenduinrand ten noorden van Noordwijkerhout. Het terrein bestaat uit loofbos afgewisseld met grasland. Langeveld maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Honden aangelijnd toegestaan.

Foto: Nico van Kappel - Damherten Foto: Nico van Kappel

Praktische info

Locatie

Vogelaardreef 21, 2204 AA, Noordwijk

Onlangs is de eerste fase van het natuurontwikkelingsproject Langeveld afgerond. Langs de Langevelderslag en de Vogelaardreef zijn onder meer paddenpoelen en een duinrel gegraven. De aardbeivlinder profiteert van deze natuurontwikkeling. In Langeveld zal het duizendguldenkruid weer talrijk gaan bloeien. Ook hier kunnen wandelaars genieten van de inspanningen van het Zuid-Hollands Landschap.

Nationaal Park Hollandse Duinen

Het Nationaal Park Hollandse Duinen wordt een gebied van 43 kilometer lang en 8,5 km breed. Met zo’n 200 km2 omvat het een aaneengesloten gebied van Hoek van Holland tot Langevelderslag. Met de oprichting van dit Nationaal Park zorgen we ervoor dat de natuur nog beter beschermd en behouden blijft.

Lees meer over Nationaal Park Hollandse Duinen

Praktische info

Locatie

Vogelaardreef 21, 2204 AA, Noordwijk

Routes in dit gebied

Wandelroute 8 km
Noordwijk
9 beoordelingen

Activiteiten in dit gebied

Het hele jaar te reserveren
Vakantiehuisje Langeveld
Vakantiehuis
Noordwijk