Eindeloos struinen in de Bollenstreek

Foto: Sven van der Vlugt Foto: Sven van der Vlugt
  • Nieuws
  • Eindeloos struinen in de Bollenstreek
vrijdag 3 oktober 2014

Fietsers ervaren al jaren het gemak van het fietsknooppuntennetwerk om mooie routes uit te stippelen. Waarom bestaat er voor wandelaars geen vergelijkbaar systeem? Met die simpele vraag is het in 2008 begonnen...

Nu in 2014 kunnen we met trots melden dat wandelaars zich ook op deze manier kunnen verplaatsen in de Duin- en Bollenstreek. Meer dan 150 knooppuntenpalen wijzen u de weg, verdwalen is niet meer mogelijk!

Foto: Sven van der Vlugt

Eindeloos struinen

Het Wandelnetwerk Bollenstreek beslaat meer dan honderd kilometer aan wandelroutes en is voorzien van markeringen, informatiepanelen, bruggetjes, pontjes, overstapjes en (picknick)bankjes. De route loopt grotendeels over verharde paden, maar gaat ook door boerenland, kleurrijke bollenvelden en voert langs vele kastelen en landgoederen. Drukke wegen worden zoveel mogelijk vermeden, zodat u extra geniet van de omgeving.

Gratis wandelkaart met tips

Er is een wandelkaart ontwikkeld met 20 ommetjes waarmee u direct op pad kunt gaan. Op de achterkant staan diverse leuke routes voor u aangegeven. U kunt natuurlijk ook heel eenvoudig uw eigen route uitstippelen. De kaart is gratis verkrijgbaar op papier bij gemeentehuizen, VVV kantoren en toeristische informatiecentra in de Bollenstreek.

Samenwerkende partijen

Het Wandelnetwerk Bollenstreek is een initiatief van de ANLV Geestgrond en wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. De gemeenten Katwijk en Oegstgeest hebben zich inmiddels ook aangesloten.

De route-informatie wordt actueel gehouden door vrijwilligers van De Groene Motor. Alle terreinen die het Zuid-Hollands Landschap in deze regio beheert zijn aangesloten op het wandelnetwerk.