Nieuws

donderdag 12 december
Nieuwe bomen voor Rhijngeest
Bomen (lees bossen) zijn van levensbelang voor onze natuur en voor onszelf! Ze voorzien ons van zuurstof, dienen als schuilplaats en bieden volop voeding voor allerlei dieren en planten. Ze zijn onmisbaar! Stichting Het Zuid-Hollands Landschap kan de komende periode aan de slag in haar gebieden met dank aan donateurs en Beschermers. In Rhijngeest gaan we bomen planten.
Gezamenlijke natuur- en milieuorganisaties spreken zich vanavond op het Catshuis uit voor de natuur. In een gesprek met premier Mark Rutte en Natuur- en Landbouw minister Carola Schouten roepen zij de regering op om de huidige stikstofcrisis aan te grijpen als een kans voor natuur en álle Nederlanders. Hiervoor doen de organisaties concrete aanbevelingen voor het terugdringen van de stikstofuitstoot en blijvend herstel van de natuur.
Ben jij een ervaren ondersteuner met pit die onze organisatie komt assisteren zodat wij goed voor de natuur in het Zuid-Hollands Landschap kunnen zorgen? Samen met twee collega’s van het secretariaat ben jij de ‘olie’ in onze organisatie die alles soepel laat verlopen, onze spin in het web. Weet je daarnaast ook van aanpakken, ben je flexibel en klantvriendelijk? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Dunea beheert de duingebieden Meijendel, Solleveld en Berkheide. Solleveld, bij Monster, en Kijfhoek & Bierlap in Meijendel zijn kwetsbare en bijzondere gebieden. Hier wordt het aantal bezoekers gereguleerd om de rust voor de natuur en de recreant te waarborgen. Vanaf 1 januari 2020 zijn de gebieden te bezoeken met een dagkaart. De Beschermers van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap krijgen 50% korting in combinatie met de Beschermerspas.
Rotary Hellevoetsluis gingen samen met boswachter Joop Westerveld van het Zuid-Hollands Landschap aan de slag op fort Noorddijk bij Hellevoetsluis. Met 15 man en vrouw hebben zij zeven grote oude knotwilgen op het fort geknot. Hard werken buiten met frisse wind en af en toe een klein buitje, maar bovenal ontzettend gezellig. Waardevol werk voor de natuur in Zuid-Holland en tegelijkertijd wordt een stukje oer-Hollandse geschiedenis bewaard.
Tussen steden, verkeer en industrie zijn boswachter Mirjam Eikelenboom en natuurjournalist Idde Lammers op pad. Op één dag wandelen ze door drie toppers die door het Zuid-Hollands Landschap beheerd worden: de Crezéepolder, Kasteelgaarde Rhoon en Holle Mare. Drie rijke natuur-oases in onze drukke provincie.
donderdag 7 november
Online marketeer gezocht
Denk jij dat onze website, social presence en online campagnes nog veel beter kunnen? En weet jij ook hoe je dat gaat doen? Mooi, dan ben jij de collega die we zoeken! Samen met het team van Marketing, Communicatie & Fondsenwerving zet je je in om ons verhaal te vertellen en steeds meer mensen enthousiast te maken voor ons goede doel: de natuur in Zuid-Holland. Het betreft een parttime functie (32 uur).
De vochtige duinvalleien in de Van Dixhoorndriehoek hebben zich de afgelopen jaren prachtig ontwikkeld. De inspanningen hiervoor zijn niet voor niets geweest: de vegetatie en insecten, met name libellen, hebben sterk van deze ontwikkelingen geprofiteerd. Inmiddels zijn er vele zeldzame soorten te vinden. Aanvullende maatregelen moeten het gebied nu nog robuuster en vooral klimaatbestendiger maken.
donderdag 26 september
Hoera er is een kalfje geboren!
Babynieuws op het Eiland van Brienenoord in Rotterdam-Zuid. Een van de Schotse Hooglanders daar is onlangs bevallen van een kalfje.
donderdag 5 september
Column: Schatten van de herfst
Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Samen met haar collega's houdt zij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.