Nieuws

Duurzaamheidswethouder van de gemeente Leiden Paul Dirkse heeft vandaag samen met de directeur van de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap Michiel Houtzagers de nieuwe ‘bijenstal’ geopend in de Oostvlietpolder op de oostflank van de stad Leiden. De nieuwe bijenstal is een voorziening voor bedreigde bijenvolken en biedt onderdak aan de bijen van De Bijkerij.
woensdag 6 december
Onze plannen in regio Eilanden
Regio Eilanden is een uitgestrekte regio, met natuurgebieden in en om Rockanje, Westvoorne, de Kop van Goeree, Zwartewaal, Rotterdam en Hendrik-Ido-Ambacht. In totaal beheert het Zuid-Hollands Landschap hier zo'n 1250 hectare aan natuur.
Regio Veenweiden is een uitgestrekte regio, met natuurgebieden in de Krimpenerwaard en in de Vijfheerenlanden. In totaal beheert het Zuid-Hollands Landschap hier zo'n 2000 hectare aan natuur.
Regio Kuststreek is een dynamische regio, met natuurgebieden in de Bollenstreek, rondom Hoek van Holland en het Westland. In totaal beheert het Zuid-Hollands Landschap hier zo'n 1250 hectare aan natuur. Veel gebieden zijn onderdeel van Nationaal Park de Hollandse Duinen.
Twee op de drie Nederlanders overwegen na te laten aan een goed doel. Tegelijkertijd vinden mensen het soms moeilijk om hun wensen te bespreken met familie en vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau The Choice onder ruim 1500 Nederlanders van 30 jaar en ouder. Vandaag starten 89 samenwerkende, erkende goede doelen een publiekscampagne om mensen te inspireren het gesprek over nalaten aan te gaan.
dinsdag 14 november
Column: Heel Holland Hakt
Richard Hagendoorn is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Samen met zijn collega's houdt hij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Op 31 oktober 2017 overhandigden Lodewijk Hoekstra, ambassadeur voor een groener Nederland en Hank Bartelink van LandschappenNL 22.675 handtekeningen aan Kamerleden van bijna alle politieke partijen om aandacht te vragen voor de achteruitgang van biodiversiteit in Nederland.
Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout ligt er weer prachtig bij. Directeur van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap Michiel Houtzagers heropende op 25 oktober, samen met de voormalige eigenaar van het landgoed mevrouw Alexandra van den Bosch-van Heeckeren van Brandsenburg het landgoed. In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan het herstel van de Spiegelvijver, Koepelberg en de historische zichtas van de Koepelberg naar Huize Dijkenburg. Het resultaat is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland.
Mooi nieuws! Het Zuid-Hollands Landschap heeft de laatste, ontbrekende 14 hectare van het Veenweidepark bij Gouda aangekocht van de provincie Zuid-Holland. De provincie koos onze stichting uit als de bieder met het beste plan.
woensdag 20 september
Dag van de Zandmotor 2017
Op maandag 18 en dinsdag 19 september beleefden ruim vierhonderd ouderen een bijzondere dag op het strand en in de natuur. Stichting het Zuid-Hollands Landschap organiseerde samen met de Haagse zorginstellingen Florence en Reakt voor de vierde keer deze stranddagen.