Blauwborstroute Wandelen - 13 km

Foto: Laurence Delderfield Foto: Laurence Delderfield

Klauteren over hekken, speuren naar vogels, struinen door de weilanden, modder aan je schoenen. Deze route neemt je mee naar twee verborgen natuurparels langs de rafelrand van de Krimpenerwaard. Op de buitendijkse eilanden De Zaag en het Stormpoldervloedbos struin je door spannende natuur. Eb en vloed hebben hier vrij spel. De blauwborst, naamgever van deze route, houdt van zulke natte gebieden. Met zijn parmantige blauwe borst en uitbundige zang is het een opvallende verschijning.

Foto: Laurence Delderfield Foto: Laurence Delderfield

Praktische info

Locatie

Industrieweg 2b, 2921 LB, Krimpen aan den IJssel

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

 

Enkele hoogtepunten

  • 1. Stormpoldervloedbos
  • 2. De Waal
  • 3. De Zaag
  • 4. Vogels kijken
  • 5. Kleine Zaag

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de Struinroute Top 5 van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Neem op de N210 in Krimpen aan den IJssel de afslag Stormpolder. Volg de Industrieweg helemaal tot het einde.

Honden welkom

In het Stormpoldervloedbos moeten honden aan de lijn, in het broedseizoen zijn honden hier niet toegestaan. Op de Grote Zaag moeten honden in het broedseizoen (1 maart-15 juli) aan de lijn, daarbuiten mogen ze los. Op de Kleine Zaag mogen honden het hele jaar los.

Niet geschikt voor mindervaliden

De route is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Horeca in de buurt

Bij de startplaats zit Lunchroom Leuk. Ook is er horeca in winkelcentrum Crimpenhof aan de andere kant van de N210 (even buiten de route).

Wandelen

Deze route gaat voor 40% over onverharde paden. Draag goede wandelschoenen en bij voorkeur een lange broek. Controleer jezelf na afloop op teken.

Bekijk ook de andere struinroutes in de Krimpenerwaard: Zwarte sternroute, BuizerdrouteKievitroute en Zilverreigerroute.

Openbaar vervoer

Neem Waterbus lijn 20 vanuit Dordrecht of Rotterdam, stap uit bij halte Stormpolder. Of neem buslijn 96 vanaf metrostation Capelsebrug in Rotterdam naar halte Waterbus Stormpolder. Zie ook 9292.nl.

Bijzonderheden

Tip 1: Vooral in het Stompoldervloedbos kunnen de paden tijdens de vloed drassig worden. Bekijk hier de vloedtijden voor vertrek. Waterdichte schoenen zijn altijd handig.

Tip 2: Zet onze Vogelzoekkaart op je mobiel. Hiermee herken je eenvoudig 24 vogelsoorten die in de zoetwaterdelta voorkomen.

Locatie

Industrieweg 2b, 2921 LB, Krimpen aan den IJssel

1 beoordeling

LM

Verrassende en gevarieerde natuur. Veel soorten vogels gezien en gehoord! Rustig lopen want geen last van auto’s of fietsers!

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelen 8 km
Berkenwoude (Hoek van de weg)
3 beoordelingen
Wandelroute 16 km
Poortugaal
4 beoordelingen
Wandelroute 15,5
Ouddorp
2 beoordelingen