Blauwborstroute Wandelen - 13 km

Foto: Laurence Delderfield Foto: Laurence Delderfield

Klauteren over hekken, speuren naar vogels, struinen door de weilanden, modder aan je schoenen. Deze route neemt je mee naar twee verborgen natuurparels langs de rafelrand van de Krimpenerwaard. Op de buitendijkse eilanden De Zaag en het Stormpoldervloedbos struin je door spannende natuur. Eb en vloed hebben hier vrij spel. De blauwborst, naamgever van deze route, houdt van zulke natte gebieden. Met zijn parmantige blauwe borst en uitbundige zang is het een opvallende verschijning.

Foto: Laurence Delderfield Foto: Laurence Delderfield

Praktische info

Locatie

Industrieweg 2b, 2921 LB, Krimpen aan den IJssel

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

Deze route is een verbeterde versie van de Spindotterroute, die niet meer los wordt aangeboden sinds sept. 2020.

Enkele hoogtepunten

1. Stormpoldervloedbos
2. De Waal
3. De Zaag
4. Vogels kijken
5. Kleine Zaag

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de Struinroute Top 5 van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Neem op de N210 in Krimpen aan den IJssel de afslag Stormpolder. Volg de Industrieweg helemaal tot het einde.

Honden welkom

In het Stormpoldervloedbos moeten honden aan de lijn, in het broedseizoen zijn honden hier niet toegestaan. Op de Grote Zaag moeten honden in het broedseizoen (1 maart-15 juli) aan de lijn, daarbuiten mogen ze los. Op de Kleine Zaag mogen honden het hele jaar los.

Niet geschikt voor mindervaliden

De route is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Horeca in de buurt

Bij de startplaats zit Lunchroom Leuk. Ook is er horeca in winkelcentrum Crimpenhof aan de andere kant van de N210 (even buiten de route).

Wandelen

Deze route gaat voor 40% over onverharde paden. Draag goede wandelschoenen en bij voorkeur een lange broek. Controleer jezelf na afloop op teken.

Vooral in het Stompoldervloedbos kunnen de paden tijdens de vloed drassig worden. Bekijk hier de vloedtijden voor vertrek. Waterdichte schoenen zijn altijd handig.

Bekijk ook de andere struinroutes in de Krimpenerwaard: Zwarte sternroute, BuizerdrouteKievitroute en Zilverreigerroute.

Openbaar vervoer

Neem Waterbus lijn 20 vanuit Dordrecht of Rotterdam, stap uit bij halte Stormpolder. Of neem buslijn 96 vanaf metrostation Capelsebrug in Rotterdam naar halte Waterbus Stormpolder. Zie ook 9292.nl.

Over de struinroutes

Ontwikkeling en coördinatie: Bureau Mens & Groen, Streekadvies ’t Laage Land

Met dank aan: Vereniging Te Voet, JvdS coaching & advies, routeteam Struinen en Vorsen, Redactiebureau Harry Bunk

Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Zuid-Holland, Gemeente Krimpenerwaard, Groenalliantie Midden-Holland, Zuid-Hollands Landschap

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Industrieweg 2b, 2921 LB, Krimpen aan den IJssel

3 beoordelingen

Rob van Dijk

Lelijke route, niets voor Z-H L: 3 kleine stukjes 'natuur', verbonden met een weg door een industriegebied en een drukke dijk zonder voetpad. Geen enkele markering. Dikke onvoldoende!

SM

Wij vonden deze wandeling wat teleurstellend. Alleen het rondje stormpoldevloed bos en de kleine zaag waren wel leuk, maar ook weer niet overweldigend. Start en eindigt op een industriegebied. En de route voelt op sommige momenten wat gezocht om de industrie wat te verbloemen. Ons advies: rijdt rechtstreeks naar de ingang van de kleine zaag en maak een kort rondje aldaar. Beide natuurgebiedjes zijn prima rondje voor met de hond.

LM

Verrassende en gevarieerde natuur. Veel soorten vogels gezien en gehoord! Rustig lopen want geen last van auto’s of fietsers!

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 6 km
Rockanje
5 beoordelingen
Wandelroute 5 - 10
Den Haag
9 beoordelingen
Wandelroute 3,5 - 2,5 km
’s-Gravenzande
1 beoordeling