Eiland van Brienenoordroute Wandelen 3 km

Foto: Ad Snelderwaard Foto: Ad Snelderwaard

Onder de bekendste brug van Nederland ligt een groene oase, waar je voor even kunt ontsnappen aan de hectiek van de stad. Dwalend over het eiland passeer je verwilderde bosschages, volkstuinen, een natuurspeeltuin, een oude bouwput en een getijdenpark waar het Maaswater twee keer per dag binnenstroomt. Extra verrassingen zijn de weidse uitzichten op de Van Brienenoordbrug en de markante skyline van de stad. Eigenaar en beheerder van dit eiland is de gemeente Rotterdam.

Foto: Ad Snelderwaard Foto: Ad Snelderwaard

Routekaart met hoogtepunten

1. Bosrijk eiland
2. Uitzicht op de brug
3. Eb en vloed
4. Buiten spelen
5. Van jeugdkamp tot buitenplaats
6. Bouwdok
7. Skyline en nieuwe natuur
8. Kikkers en padden

In de route zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurfoto's, vogelgeluiden en leuke weetjes hebben onze boswachters de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets staat deze route tussen de mooiste herfstwandelingen

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: Neem op de A16 afrit 24 (Feijenoord) en volg de borden richting De Kuip. Ga bij de eerste verkeerslichten rechtsaf en volg de weg naar links. Ga direct voor Loogman Carwash (Stadionweg 21) rechtsaf richting het Eiland van Brienenoord. Parkeer nabij de carwash en wandel naar het eiland.

Parkeerplaatsen vol? Volg bij de carwash de parallelweg rechtdoor langs de bedrijven en ga na 550 m bij het Hoendiep rechtsaf. Parkeer aan het einde, wandel via de toegangsbrug het eiland op en start de route bij 8.

Aangelijnd

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Ook voor minder validen

De belangrijkste paden in het hart van het eiland zijn geasfalteerd. De paden daaromheen zijn halfverhard en voor rolstoelen en buggy’s doorgaans goed te berijden.

Horeca in de buurt

Op het eiland is in het weekend het terras van Buitenplaats Brienenoord regelmatig geopend. Aan de Stadionweg zit Eetcafé The Summer­station, bij de tramhalte is een vestiging van McDonald’s.

Wandelen

De route is 3 kilometer lang. Na een regenbui kan het pad drassig worden.

Openbaar vervoer

Op werkdagen rijdt buslijn 75 van Rotterdam Zuidplein naar Kralingse zoom. Stap uit bij halte Zomerland en wandel langs het Fastned oplaadpunt naar de toegangsbrug. In het weekend neem je tramlijn 23 van Rotterdam CS naar de Beverwaard. Stap uit bij halte Noorderhelling. Steek bij de grote rotonde de Stadionweg over, ga op het fietspad rechtsaf en even verder linksaf via het Hoendiep (zie de routekaart). Aan het einde is een tweede toegangsbrug naar het eiland. Start de wandelroute bij 8. Zie ook 9292.nl.

Fietsen

De fiets is de beste manier om naar het Eiland van Brienenoord te gaan. Volg het fietspad aan de noordkant van de Stadionweg en volg ter hoogte van Loogman Carwash (Stadionweg 21) de borden naar het eiland. Voorbij de toegangsbrug staan rechts fietsenrekken.

Het hele jaar welkom

Het eiland is het hele jaar toegankelijk. 

Bijzonderheden

Van mei tot december lopen er Schotse Hooglanders op het eiland. Ze zijn doorgaans vriendelijk, maar toch enkele tips:

• houd minimaal 25 meter afstand
• doorkruis de kudde niet
• laat de dieren met rust
• niet voeren of aaien
• honden aan de lijn!

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Ben Schopbrug achter Stadionweg 1, 3077 AN, Rotterdam

18 beoordelingen

Josh Luijsterburg

Heerlijke wandeling en waren verrast dat er zo een mooi getijdenbos was. Ik woon er maar 2 kilometer van vandaan maar ik ga er zeker nog een keer lang. Dan doen we het eiland 2 keer, een maal buiten om en een keer binnendoor.

Yvonne

Wij vonden het heel erg tegenvallen. Zo kaal en we hebben niet één vogel gehoord of gezien.

ina janssen

leuke route, maar het was er wel veel drukker dan 2 jaar geleden.

Citra

Leuke wandelroute op zich, maar wel erg vuil (veel rondslingerend afval en hondenpoep). Mooi uitzicht over Rotterdam.

Peter van Wijk

Een heerlijke wandeling. Heel fraaie vergezichten over het water naar de brug en mooie wat ruige stadsnatuur. We hebben genoten.

Diana

Je kon niet echt verdwalen op het eiland (er is maar een route). Leuk om op dit rustige verborgen groene plekje in de stad te zijn geweest!

Maurice

Erg leuk eiland om te wandelen. Avontuurlijk voor kinderen. Ivm werkzaamheden aan de kade hebben we geen Schotse hooglanders gezien maar dat mocht de pret niet drukken.

Peter

Rustig gebied in de stad. Niet heel bijzonder maar wel leuk genoeg voor een korte wandeling.

Th. Jansen

75 jaar oud, Altijd met de waterbus langs het eiland van Brienenoord gevaren. Nooit geweest. Prachtig stukje natuur vlakbij de stad, en leuk om te wandelen op een zonnige dag aan het eind van de herfst.

Hans van den Outenaar

Wij zijn nieuw in ZH, dit was een leuke verkenning van stads natuur. We gaan zeker ook andere routes proberen.

Meer beoordelingen

bernadette en hans

gewoon leuk om een keer geweest te zijn.

H.Balen

Schitterend gebied en dat midden in de drukke stad,wij komen er graag .wat een rust.

Betty

Een prachtig stukje natuur. Tussen de bomen en struiken een blik op de majestueuze rivier. Heb er heerlijk gewandeld en uitgerust op de bankjes langs de route.

Cor

Een mooi rustpunt in de stad

Geer Schakel

Chris

Verrassend. Naast en onder druk wegverkeer, een stukje natuurschoon. Wij hebben genoten. Bij toeval kwamen wij hier terecht.

M. Vlot

We gingen o.a. voor de schotse hooglanders en het kalfje. In de route lazen we, dat die er nu precies niet zijn. Daarom hebben we deze wandeling uitgesteld tot ze terug zijn.

Peter Tielemans

Klein maar mooi en zeer gevarieerd gebied. Ook interessant vanwege natuur in een stedelijke omgeving.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 8,5 km
Warmond
29 beoordelingen
Wandelroute 6,5 / 16 km
Poortugaal
22 beoordelingen
Wandelroute 2 km
Noordwijkerhout
4 beoordelingen