Wandelen door Stedelijk Hout Wandelen 5 - 10 - 15 km

Foto: Ingrid Bertens Foto: Ingrid Bertens

De natuur is nooit ver weg. Ook stedelijke gebieden zitten vaak vol plukken groen waar je in elk seizoen aangenaam kunt wandelen. Deze route neemt je mee door Warmond en de stadsrand van Leiden, met onderweg landgoederen, wandelbossen, kastelen, natte polders en zelfs een romantische ruïne. Je bepaalt zelf hoe ver je wandelt, want de route bestaat uit twee lussen.

Routekaart met hoogtepunten

1. Verborgen parel
2. Huys te Warmont
3. Kerkruïne
4. Landgoedbos
5. Rhijngeest
6. Endegeest
7. Stadspark
8. Oud-Poelgeest
9. Polderland

In de route zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurfoto's en leuke weetjes hebben onze boswachters de route echt wat extra's gegeven.

Niet voor niets behoort deze route tot de mooiste Winterwandelingen van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de A44 de afslag Warmond. Volg de Herenweg tot in het centrum, dan via de Meerrustlaan linksaf naar de parkeerplaats aan de Gemeentehaven.

Aangelijnd

Bij Huys te Warmont en in Rhijngeest mag de hond aangelijnd mee, in Polders Poelgeest is de hond niet welkom vanwege de kwetsbaarheid van het gebied.

Minder validen

Een deel van de route gaat over onverharde en halfverharde paden.

Horeca in de buurt

In het centrum van Warmond en in de De Kempenaerstraat in Oegstgeest is volop horeca aanwezig. Aanraders zijn Grand-café De Oude School in hartje Warmond en Theehuis
De Leidsehout in het gelijknamige stadspark (volg de bordjes).

5 - 10 - 15 km

De route is te verdelen in twee lussen van 5 km en 10 km. Steek voor de route van 5 km bij het spoorwegviaduct in Warmond over naar wandelknooppunt 38 en volg de rode pijlen naar 37 en 39. Start voor de route van 10 km bijvoorbeeld op de parkeerplaats van Landgoed Rhijngeest aan de Endegeesterweg. Volg de beschrijving vanaf 6. Ga bij wandelknooppunt 38 in Warmond linksaf naar 09 en dan naar 03. Volg verder de beschrijving.

Openbaar vervoer

OV: buslijn 50 (Arriva) rijdt van station Leiden Centraal naar Warmond. Stap uit bij halte Sweilandstraat. Ga achter de bushalte de Lockhorstlaan in en linksaf de Jan Steenlaan in naar de startplaats. Eventueel kun je vanaf station Leiden Centraal naar de route wandelen (1,5 km). Kijk voor de details op 9292.nl.

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Gemeentehaven 3, 2361 CM, Warmond

4 beoordelingen

Fred Schlosser

We zijn de route halverwege gestart en met enige moeite daar de route op kunnen pakken. Echter al snelnraakten we het spoor bijster, weer terug kunnen vinden, weer kwijt en niet meer teruggevonden. Weinig straatnamen ter orientering, aangegen rode bordjes wijzen geregeld 2 kanten op, vermeldde nummers van wandelroute waren niet te vinden. Zeer teleurstellend! De gelopen stukken en de omgeving waren wel mooi.

Louis

Wat een prachtige route, zeker in deze tijd van het jaar.

Niels Walgien

Leuke route, alleen is de route langer dan de 15 km die aangegeven staat.

Charlotte

Genoten van deze route! Heel afwisselend. Had eerder de kortere tocht in Warmond gewandeld. Ook een aanrader!

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 2 km
Oostvoorne
2 beoordelingen
Wandelroute 2 km
Noordwijkerhout
3 beoordelingen
Wandelroute 3,5 - 2,5 km
’s-Gravenzande
8 beoordelingen