Igrid Bertens

Leuk voor het hele gezin

Bij ons Bezoekerscentrum Tenellaplas hebben we zes avontuurlijke doe-routes uitgestippeld, die je samen met je kinderen kunt beleven. Je gaat op pad met een rugzak of ontdekkingstas, waarin allerlei hulpmiddelen zitten om de vragen onderweg op te lossen. Niet alleen leuk om met het eigen gezin te doen, maar ook voor kinderfeestjes!

Openingstijden bekijkenAlgemene informatie

De doe-routes kun je als gezin of met een groep volgen. Het Kabouterpad is alleen voor groepen met kleuters (min. 6 – max. 30 kinderen). Op aanvraag kunnen de doe-routes ook buiten de openingstijden van het Bezoekerscentrum Tenellaplas plaatsvinden.

 • Vooraf bespreken van een doe-route is aan te raden via info@zhl.nl
 • Bij het Speur-, Adriani-, Bos- en Duinpad krijg je een rugzak mee met alles wat je tijdens de wandeling nodig hebt
 • Tijdsduur minimaal 1,5 uur
 • De kosten bedragen 2,50 euro per deelnemer

Speciaal voor groepen

 • Bij ieder groepje moet een volwassen begeleider mee
 • Groepjes van maximaal 6 kinderen krijgen bij het Speur-, Adriani-, Bos- en Duinpad een rugzak mee met materialen voor de opdrachten
 • Per route zijn 6 rugzakken beschikbaar. Er kunnen dus maximaal 36 kinderen tegelijk aan een doe-route deelnemen
 • De kosten bedragen 2,50 euro per deelnemer

Praktische info

Parkeren

Ruime parkeerplaats bij Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, Rockanje. En zonodig de parkeerplaats aan het einde van de Strandweg in Oostvoorne.

Openbaar vervoer

Neem vanaf metrostation Spijkenisse Centrum buslijn 104 naar Ouddorp, stap uit bij halte Oudelandseweg. Wandel via het fietspad richting de rotonde, dan linksaf richting Ouddorp (langs de N57). Neem na 700 m het fietspad rechts. Ga na 450 m rechtsaf onder het viaduct door, dan linksaf naar de startplaats. Zie ook 9292.nl.

Honden aangelijnd

Honden zijn aangelijnd toegestaan. Hou ze vooral in de begrazingsgebieden goed onder appel!

Ongeschikt voor rolstoelen

Voor mindervaliden en ouders met kinderwagens bestaan twee speciale routes, die beide starten bij het bezoekerscentrum: de Bosmuisroute en de Libellenroute.

Horeca in de buurt

Er is volop horeca in Oostvoorne. Enkele aanraders zijn:

Ben je Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap? Kijk dan op deze pagina om te ontdekken welk voordeel bovenstaande horecagelegenheden te bieden hebben.


Locatie

Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

Doe-routes voor kinderen

Wandelroute

 • 6 op de 10 inwoners van Zuid-Holland snakt naar meer natuur

  Uit onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Delta in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap, blijkt dat ruim 88% van de inwoners natuur in hun omgeving belangrijk vindt. Van de ondervraagden wil ruim de helft meer natuur in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Bezoek de Bunkerdag

  Duik in het verleden en onder de grond bij het Vinetaduin. Normaal zijn deze betonnen kolossen gesloten voor publiek, maar nu zijn ze voor één dag geopend. Een unieke kans!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vroege Vogels in de Krimpenerwaard

  Afgelopen weekend stond Vroege Vogels in het teken van de Krimpenerwaard. Een regio die onze beheerders als hun broekzak kennen. Kijk de uitzending nu terug en geniet van alle natuurbeelden.

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke lenterondjes

  De lente is een ideale tijd voor een stevige wandeling. Om je op weg te helpen in de natuur, hebben onze boswachters de vijf mooiste lenterondjes op een rij gezet.

  Lees verder

  Lees verder