Bezoekerscentrum Tenellaplas

Foto: Idde Lammers - Bezoekerscentrum Tenellaplas Foto: Idde Lammers

Bezoekerscentrum Tenellaplas ligt aan de zuidoost kant van de Duinen van Oostvoorne. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken en genieten van de prachtige omgeving. Kom eens langs, onze medewerkers en vrijwilligers helpen u graag op pad.

Voorne is een prachtig eiland, vol topnatuur en een rijke cultuurhistorie. De afwisseling van bossen, duingraslanden, natte valleien en stille meertjes maakt dit landschap zo bijzonder. In het duingebied komen honderden verschillende wilde planten- en broedvogelsoorten voor. En dat op slechts een half uur rijden van Rotterdam!

Waar vind je het bezoekerscentrum?

Duinstraat 12a
3235 NK Rockanje
Telefoon (0181) 48 39 09
Email tenellaplas@zhl.nl 

Openingstijden

Mei t/m augustus en in schoolvakanties (regio midden
Maandag: 13:00 – 16.30 uur
Dinsdag t/m zondag: 10.00 – 16.30 uur

September t/m april
Zaterdag en zondag: 10.00 – 16.30 uur
Woensdag 13:00 – 16.30 uur

Wandel- en fietsroutes

Ontdek de Duinen van Oostvoorne met onze wandel- en fietsroutes. Je kunt ze gratis downloaden of tegen een kleine vergoeding aanschaffen bij het bezoekerscentrum. Je bent van harte welkom met je elektrische fiets. We beschikken over voldoende oplaadpunten.

Wandelroutes:

Ook voor rolstoelen en kinderwagens:

Fietsroutes:

Heemtuin Tenellaplas

Vlak achter bezoekerscentrum Tenellaplas ligt een heemtuin waarin alle kenmerkende biotopen uit de duinen van Voorne bij elkaar zijn gebracht. Op een kleine oppervlakte vindt u hier drassige oevers, weiden, droge zandhellingen, struweel en bos. De heemtuin telt meer dan 300 plantensoorten, waaronder een rijke variatie aan orchideeën. Maar er valt veel meer te ontdekken, zoals een groot aantal paddenstoelen, vlinders en libellen. Honden NIET toegestaan in de heemtuin.

Excursies en activiteiten vanuit Tenellaplas

In en om het bezoekerscentrum is er van alles te doen. Zoek bijvoorbeeld een leuke excursie uit, doe eens mee aan een workshop of geniet van fraaie wisselende exposities. Onze medewerkers staan je graag te woord, of neem alvast een kijkje op de pagina met al onze activiteiten. Activiteiten waarbij staat dat ze vanuit Rockanje vertrekken hebben het bezoekerscentrum als startpunt.  

Ga zelf op pad met een gids of boek een excursie

Heeft u iets te vieren met familie, vrienden of bedrijf in de natuur? Ga eens met een gids op pad of boek een excursie. Vraag ons vooral naar de mogelijkheden, we denken graag met u mee. De grote ruimte in het bezoekerscentrum is ook te huur voor vergaderingen, brainstormsessies en andere bijeenkomsten, zowel zakelijk als particulier. Stuur een e-mail naar tenellaplas@zhl.nl

Veel te doen voor kinderen

Lekker er op uit met de kinderen? We hebben verschillende doe-routes (4-12 jaar), bekijk alle informatie over deze leerzame en leuke routes

Ook organiseren wij speciale middagen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in het bezoekerscentrum. De kinderen mogen zelf aan de slag in de natuur en komen thuis vol verhalen en eigen gemaakte creaties. Bekijk alle activiteiten voor kinderen in de Duinen van Oostvoorne en onze andere gebieden. 

Leen een rolstoel

We vinden het belangrijk dat natuur voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar is. Bent u niet goed ter been, leen dan een rolstoel bij het bezoekerscentrum om lekker te genieten in de duinen. Neem contact op met het bezoekerscentrum als u er zeker van wil zijn dat de rolstoel beschikbaar is.

Bereikbaarheid

  • Met het openbaar vervoer
    Vanuit Rotterdam neemt u de metro naar Spijkenisse centrum. Vervolgens neemt u buslijn 103 of 113 naar Oostvoorne en stapt u uit bij de halte Berkenrode. Loopt u daarna ongeveer 50 meter door in de rijrichting van de bus en sla rechtsaf bij de bordjes ‘Bezoekerscentrum ZHL’. Het is nu nog 25 minuten lopen.

  • Op de fiets
    Vanuit Rockanje of Oostvoorne volgt u de route ‘rondje Voorne’.

  • Met de auto
    Vanuit Rotterdam, N15, N218, N496 richting Rockanje, vanaf deze weg borden volgen naar het bezoekerscentrum. Vanuit Hellevoetsluis, N57, N496 richting Oostvoorne, vanaf deze weg borden volgen naar het bezoekerscentrum.