Bezoekerscentrum Tenellaplas

Foto: Idde Lammers - Bezoekerscentrum Tennelaplas Foto: Idde Lammers

Bezoekerscentrum Tenellaplas ligt middenin het duingebied van Voorne. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van schitterende uitzichten, broedvogels en wilde planten. Kom eens langs, onze medewerkers en vrijwilligers helpen je graag op pad.

Waar vind je het bezoekerscentrum?

Duinstraat 12a
3235 NK Rockanje
Telefoon (0181) 48 39 09
Email tenellaplas@zhl.nl 

Openingstijden

Vanaf 24 april 2017 t/m augustus en in schoolvakanties (regio midden
Maandag: 13:00 – 16.30 uur
Dinsdag t/m zondag: 10.00 – 16.30 uur

In de overige maanden
Zaterdag en zondag: 10.00 – 16.30 uur
Woensdag 13:00 – 16.30 uur

Wandel- en fietsroutes

Ontdek de Duinen van Oostvoorne met onze wandel- en fietsroutes. Je kunt ze gratis downloaden of tegen een kleine vergoeding meenemen bij het bezoekerscentrum.

Wandelroutes:

Fietsroutes:

Excursies en activiteiten vanuit Tenellaplas

In en om het bezoekerscentrum is er van alles te doen. Zoek bijvoorbeeld een leuke excursie uit, doe eens mee aan een workshop of geniet van fraaie wisselende exposities. Onze medewerkers staan je graag te woord, of neem alvast een kijkje op de pagina met al onze activiteiten. Activiteiten waarbij staat dat ze vanuit Rockanje vertrekken hebben het bezoekerscentrum als startpunt.  

Boek je eigen arrangement of excursie

Heb je iets te vieren met familie, vrienden of bedrijf? Boek een kant-en-klaar arrangement in de natuur of neem contact op om samen de mogelijkheden door te nemen.
De grote ruimte in het bezoekerscentrum is te huur voor vergaderingen, brainstormsessies en andere bijeenkomsten, zowel zakelijk als particulier. Stuur een e-mail naar tenellaplas@zhl.nl

Veel te doen voor kinderen

Lekker er op uit met de kinderen? We hebben verschillende doe-routes (4-12 jaar), bekijk alle informatie over deze leerzame en leuke routes

Ook organiseren wij speciale middagen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in het bezoekerscentrum. De kinderen mogen zelf aan de slag in de natuur en komen thuis vol verhalen en eigen gemaakte creaties. Bekijk alle activiteiten voor kinderen in de Duinen van Oostvoorne en onze andere gebieden. 

Huur een fiets of rolstoel

Huur bij het bezoekerscentrum een fiets of rolstoel om lekker te genieten in de duinen. Ook is het mogelijk om je elektrische fiets op te laden. Bekijk alle informatie over het huren en reserveren

Bereikbaarheid

  • Met het openbaar vervoer
    Vanuit Rotterdam neemt u de metro naar Spijkenisse centrum. Vervolgens neemt u buslijn 103 of 113 naar Oostvoorne en stapt u uit bij de halte Berkenrode. Loopt u daarna ongeveer 50 meter door in de rijrichting van de bus en sla rechtsaf bij de bordjes ‘Bezoekerscentrum ZHL’. Het is nu nog 25 minuten lopen.

  • Op de fiets
    Vanuit Rockanje of Oostvoorne volgt u de route ‘rondje Voorne’.

  • Met de auto
    Vanuit Rotterdam, N15, N218, N496 richting Rockanje, vanaf deze weg borden volgen naar het bezoekerscentrum. Vanuit Hellevoetsluis, N57, N496 richting Oostvoorne, vanaf deze weg borden volgen naar het bezoekerscentrum.