Bunkerdag Hoek van Holland

Luchtfoto: Arthur van Beveren Luchtfoto: Arthur van Beveren

zaterdag 25 mei 10:00 - 17:00 uur Bezoek het Vinetaduin tijdens de Bunkerdag en stap terug in de tijd met vier lagen krijgsgeschiedenis.

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur zijn bunkers langs de kust van Nederland voor één dag open! Vinetaduin

In het Vinetaduin ben je van harte welkom. Het Vinetaduin, onlangs uitgeroepen tot Rijksmonument, herbergt een voor Nederland unieke combinatie van vier lagen krijgsgeschiedenis uit de 20e eeuw. Midden in een beschermd natuurgebied liggen Nederlandse kazematten uit 1914-1918, een Nederlandse geschutbatterij uit 1937-1940, een Duitse kustbatterij uit 1940-1945 en een Amerikaans communicatie station uit 1967. Met andere woorden: alle krijgsperioden uit de vorige eeuw hebben hier hun sporen achterlaten.

Momenteel is het Vinetaduin een prachtig natura 2000 gebied met zeldzame bewoners, waaronder verschillende overwinterende vleermuissoorten. Het gebied is in eigendom van het Zuid-Hollands Landschap en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek.

Bunker Bremen

De tijd heeft hier duidelijk niet stil gestaan en inmiddels zijn de bunkers overgenomen door bijzondere flora & fauna. Deze vergankelijkheid laten we je graag zien tijdens Bunkerdag door middel van een uitgestippelde route langs de bunkers. De route loopt ook langs Bunker Bremen, dat ingericht is als museum en voor de gelegenheid vandaag ook geopend is.

Vergeet je zaklamp niet! De bunkers en gangen zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Met het entreebewijs voor de Bunkerdag zijn alle opengestelde bunkers op 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken en kun je deelnemen aan de verschillende activiteiten. 

Meer informatie Bunkerdag  

Gangenstelsel

Durf jij het ondergrondse gangenstelsel in tijdens de Bunkerdag in het Vinetaduin in Hoek van Holland? Ook dit jaar nemen wij je exclusief mee het ondergrondse gangenstelsel in. Heel bijzonder, want deze is slechts beperkt toegankelijk door de hedendaagse gevleugelde bewoners. Er is maar een zeer beperkt aantal mensen dat mee kan met de rondleiding van ca. 1 uur. Grijp je kans en meld je aan. 

Inschrijven rondleiding gangenstelsel (VOL)

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan in de omgeving van het Vinetaduin op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen.

Niet geschikt voor mindervaliden

De bunkers en gangen zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Horeca in de buurt

Koffie, thee en frisdrank is verkrijgbaar op het terrein. Alleen contant.

Wandelen

Vanwege de kwetsbaarheid van dit gebied mag er deze dag alleen gewandeld worden langs de gemarkeerde route.

Openbaar vervoer

Plan de reis naar Bushalte Strandweg Hoek van Holland met OV9292. Vanaf de bushalte is het 1 minuut lopen.

Leuk voor kids
Kom op de fiets!
Laarzen komen van pas

Niet noodzakelijk, maar trek dichte schoenen aan die wel vies mogen worden.

Vergeet je zaklamp niet

Locatie

Strandweg 25, Hoek van Holland

Ook interessant

vrijdag 6 september
Vleermuizen Mildenburgbos
Avontuurlijk
Oostvoorne
Excursie
Oostvoorne
Weekend 31-08 & 01-09 van 10-16 uur
Leidse Hooidagen 2019
Leuk voor kids
Leiden