Bezoekerscentrum Tenellaplas opent opnieuw haar deuren

  • Nieuws
  • Bezoekerscentrum Tenellaplas opent opnieuw haar deuren
vrijdag 16 juli 2021

Eindelijk is het zover: na maanden verbouwen, opent Bezoekerscentrum Tenellaplas zondag 25 juli haar deuren opnieuw voor publiek! Het bezoekerscentrum onderging een metamorfose inclusief een compleet nieuwe tentoonstelling. Het Zuid-Hollands Landschap kan niet wachten om bezoekers weer te verwelkomen. Deze zomer verschijnt elke week een nieuw element in de tentoonstelling en kunnen bezoekers deelnemen aan een van de extra activiteiten.

‘Gaaf hè, je kunt hier straks papieren bloemen ruiken.’ Met een glimlach vertelt Wendy Cieremans, beheerder van bezoekerscentrum Tenellaplas over de metamorfose die het bezoekerscentrum de afgelopen maanden heeft ondergaan. Niet alleen de tentoonstelling is compleet nieuw, ook de winkel is in een nieuw jasje gestoken. Muren zie je niet meer, wel honderden planten die de muren sieren dankzij het speciaal ontworpen behang.

Naast de nieuwe tentoonstelling, heeft het Zuid-Hollands Landschap deze zomervakantie een mooi activiteitenprogramma samengesteld. Elke woensdag- en zondagmiddag kun je in en om het bezoekerscentrum leuke dingen doen: ga braakballen pluizen, vraag de boswachter het hemd van het lijf of doe een van de doe-routes!

‘Ondanks dat de tentoonstelling nog niet helemaal af is, wilden we zo graag open.’ Aldus Cieremans. ‘Want veel is al klaar: de tribune met prachtig uitzicht over de Tenellaplas, inclusief vossen. Net als het meubel over de vliegveldvallei waar je het spel vliegend buffet kunt doen.’ Over wat je meer kunt verwachten, doet Cieremans geheimzinnig. ‘Kom vooral deze zomer langs, er is genoeg te ontdekken!’
Meer informatie