Spring op de fiets

Onze boswachters hebben een grote ronde uitgestippeld langs de mooiste natuurgebieden. Met overnachtingtips, avontuurlijke activiteiten en zwemwater om even af te koelen. De complete route is 464 km lang, maar je kunt hem eenvoudig inkorten met de fietsknooppunten die we voor je verzameld hebben. Download de route en ga op pad!

In het kort

 • De route is gebaseerd op fietsknooppunten. We bieden ook GPX-bestand aan en de route in Google Maps.
 • Met de leukste adressen om te overnachten
 • Even afstappen onderweg? Met onze Zomerwandelingen kun je je fietstocht eenvoudig combineren met een mooie wandeltocht door de natuur.

Zomer in Zuid-Holland

Over het Zuid-Hollands Landschap

Onze boswachters en vrijwilligers beschermen zo’n 4700 hectare natuur in heel de provincie. Van polder tot moeras en van duin tot bos. Ook houden we forten, bunkers en eendenkooien in stand.

In de Zomerkrant hebben we onze mooiste gebieden en leukste uitstapjes voor je verzameld. Laat je inspireren door onze tips en ontdek hoeveel er te zien en te beleven is in de natuur!

Vraag de Zomerkrant nu aan

Met onze tips ga je een goede én een groene zomer tegemoet! Want wij laten je beleven hoe mooi en veelzijdig de natuur in onze provincie is en wat er buiten allemaal te doen is. Ideaal voor het uitstippelen van je volgende uitstapje op een vrije dag!

Mirjam Boswachter
Zuid-Hollands Landschap

Mirjam Boswachter
Zuid-Hollands Landschap

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerkrant 2023

  Picknicken, genieten van de zonsondergang, een krekelconcert of een heerlijke wandeling? Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste tips verzameld in de Zomerkrant. Gratis beschikbaar voor iedere natuurliefhebber!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder