Meijendell met skyline Den Haag
Zorgman Fotografie

De Grote Ronde van Zuid-Holland (3/9)

Vandaag fiets je noordwaarts langs de kust. Voorbij Ter Heijde krijg je zicht op de Zandmotor, een gigantische hoeveelheid opgespoten zand die zich langzaam over de kust verspreid en unieke kansen biedt voor de natuur. Vlak voor Kijkduin kun je een uitstapje maken naar Landgoed Ockenburgh met het beroemde Hyacintenbos, dan zigzag je langs Scheveningen en door het prachtige duingebied Meijendel naar eindpunt Leiden.


Kaart met knooppunten

Bekijk etappe 3

Leuke tips voor onderweg

Google Maps

Praktische info

Fietsen

Deze etappe is 53 km lang en gaat helemaal langs fietsknooppunten: 3-1-51-52-53-25-31-32-33-34-37-36-35-30-29-97-98-63-64-28-40-37-36-28-23-18-19-21

Over de Grote Ronde

Deze etappe maakt onderdeel uit van de Grote Ronde van Zuid-Holland. Een fietstocht van 464 km langs de mooiste plekken van onze provincie, vol tips van onze boswachters. Je kunt er een meerdaagse fietsvakantie van maken of afzonderlijke etappes fietsen. De route naar je eigen wensen aanpassen kan natuurlijk ook, dankzij de knooppunten die we gebruikt hebben.

Ontwikkeld door het Zuid-Hollands Landschap, in samenwerking met Harry Bunk.


Locatie

Startpunt: Schelpweg 72, 3151 VJ Hoek van Holland / Fietsknooppunt 3


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

Etappe 3: Hoek van Holland – Leiden

Fietstocht 52 km

Volgende etappe
 • Vlinderquiz

  Wat weet jij van vlinders? Speel de quiz en test jezelf in 10 veelzijdige vlindervragen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Win een vlinderpakket

  Maak nu kans op het Vlinder Gelukspakket, ter waarde van 300 euro. Het pakket bestaat uit een vlinderkast, verrekijker, veldgids, zaadbommetjes en meer!

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke Lenterondjes

  Zingende vogels, frisgroene blaadjes en fleurige bloemen. De lente is een heerlijke periode om de natuur op te zoeken. Met deze vijf lenterondjes kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder