De Grote Ronde van Zuid-Holland (1/9)

Het voormalige eiland Goeree is vooral bekend van de badplaats Ouddorp, het oude havenstadje Goedereede en natuurlijk het strand, dat nooit ver weg is. Maar vanaf de fiets ontdek je ook resten van het oorspronkelijke boerenland, zoals de zandwalletjes op de Kleistee en de hobbelwei van de Westduinen. De Haringvlietdam brengt je van Goeree naar de uitgestrekte Duinen van Oostvoorne, een van de parels van het Zuid-Hollands Landschap. In bezoekerscentrum Tenellaplas kunnen de vrijwilligers je precies vertellen wat je hier allemaal kunt zien, doen en beleven.


Kaart met knooppunten

Bekijk etappe 1

Leuke tips voor onderweg

Google Maps

Praktische info

Fietsen

Deze etappe is 53 km lang en gaat helemaal langs fietsknooppunten: 21-64-62-61-68-59-58-57-53-70-52-58-59-41-60-66-65-64-21-20-15-14-13-3

Wandelen

Bij fietsknooppunt 52 kun je bij de Preekhilpolder afstappen om de benen te strekken. Deze polder is veroverd op het water van de Grevelingen. Extra binnendijken en een ingevallen dijk laten zien dat de zee nooit echt is verslagen. In een rondje van 2,5 kilometer ontdek je wilde bloemen, graslanden en een Duitse bunker.

Horeca in de buurt

In de centra van Ouddorp en Goedereede is volop horeca. Rond knooppunt 51 wijzen bordjes de weg naar Beachclub ‘t Gorsje en Restaurant TWINS.

Vogels kijken

Een stuk na knooppunt 41 ligt natuurontwikkelingsgebied Koudenhoek, waar watervogels zich prima thuis voelen. Je kunt de vogels spotten vanachter een kijkscherm.

Grote en kleine attracties

Na knooppunt 53 kom je langs Beeldentuin Achter De Westduinen, Dijkstelweg 58, Ouddorp

Tegen een decor van schurvelingen, bomen en struiken zorgen de beelden voor een poëtisch plaatje. Eindig een rondje in het tuinrestaurant. Geopend van juli tot half september, op donderdag, vrijdag en zaterdag 11.00 – 17.00 uur. De entree bedraagt 6,50 euro per persoon.

Overnachtingstip

Kerkje aan Zee, in de buurt van fietsknooppunt 14.

Bijzonder overnachten in een oud kerkje met één zeer luxe kamer met groot privé terras en prachtig uitzicht. En dat alles op loopafstand van strand, bos en duinen. Er is maar 1 B&B kamer dus je hebt volledige privacy.

Over de Grote Ronde

Deze etappe maakt onderdeel uit van de Grote Ronde van Zuid-Holland. Een fietstocht van 464 km langs de mooiste plekken van onze provincie, vol tips van onze boswachters. Je kunt er een meerdaagse fietsvakantie van maken of afzonderlijke etappes fietsen. De route naar je eigen wensen aanpassen kan natuurlijk ook, dankzij de knooppunten die we gebruikt hebben.

Ontwikkeld door het Zuid-Hollands Landschap, in samenwerking met Harry Bunk.


Locatie

Startpunt: Duinpan, 3221 Hellevoetsluis / Fietsknooppunt 21


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

Etappe 1: Rockanje – Oostvoorne

Fietstocht 53 km

Volgende etappe
 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder