Idde Lammers

De Grote Ronde van Zuid-Holland (2/9)

Een mooie start van de etappe: eerst dwars door de Duinen van Oostvoorne naar het Oostvoornse Meer en het Groene Strand, dan richting de oude vestingstad Brielle. Via verschillende bruggen en een pont steek je vervolgens over naar Maassluis. Je volgt de Nieuwe Waterweg naar Hoek van Holland, met onderweg het Staelduinse Bos als groene verrassing.


Kaart met knooppunten

Bekijk etappe 2

Leuke tips voor onderweg

Google Maps

Praktische info

Let op

De veerdienst Rozenbrug-Maassluis is tijdelijk uit de vaart, voor fietsers zijn er noodmaatregelen genomen.

Fietsen

Deze etappe is 46 km lang en gaat helemaal langs fietsknooppunten: 3-1-51-52-53-25-31-32-33-34-37-36-35-30-29-97-98-63-64-28-40-37-36-28-23-18-19-21

Bezoekerspunt

Vlakbij fietsknooppunt 3 ligt Bezoekerscentrum Tenellaplas. Een ideaal startpunt om het duingebied van Voorne  te verkennen en je uitgebreid door onze vrijwilligers te laten informeren. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken en genieten van de omgeving.

Rond knooppunt 18 bij ‘s-Gravenzande vind je nog een prachtig stuk oorspronkelijke natuur. Het sfeervolle bezoekerscentrum d’ Oude Koestal wordt beheerd door de Vrienden van het Staelduinse Bos.

Aan het eind van deze etappe (knooppunt 21) ben je vlakbij de voormalige munitiebunker Bremen, gelegen bij Hoek van Holland in het Vinetaduincomplex. Daarom kom je van alles te weten over onze oorlogsgeschiedenis. Iedere zaterdag geopend tussen 13.00 en 16.00 uur.

Leuk voor kids

Rond Bezoekerscentrum Tenellaplas hebben we zes routes uitgestippeld, die je samen met je kinderen kunt beleven. Je gaat op pad met een rugzak of ontdekkingstas, waarin allerlei hulpmiddelen zitten om de vragen onderweg op te lossen.

Wandelen

Duinen van Oostvoorne is een van de parels van het Zuid-Hollands Landschap. De Meidoornroute (12,5 km) neemt je mee langs bos, vochtige duinvalleien, stuifduinen, bunkers en zelfs een landgoed. Extra verrassingen zijn de vogelhutten en het zandstrand van het Oostvoornse Meer.

Bij knooppunt 35 vind je de Boerenzwaluwroute (5,5 km). Een mooie wandeling door het groene polderland van Voorne. Steeds weer komt de Holle Mare in beeld: ooit een brede kreek, nu een waardevol natuurgebied. Twee andere parels zijn de kreekrest Derryvliet en de Blanke Waal, een ronde plas die achterbleef na een dijkdoorbraak.

Overnachtingstip

Overnacht in een karakteristiek duinhuisje van het Zuid-Hollands Landschap in Oostvoorne. Het vakantiehuisje is van alle gemakken voorzien en biedt plaats aan maximaal 4 personen.

Horeca in de buurt

Er is volop horeca in Oostvoorne. Enkele aanraders zijn:

Ben je Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap? Kijk dan op deze pagina om te ontdekken welk voordeel bovenstaande horecagelegenheden te bieden hebben.

Zwemwater

De Brielse Maas, beter bekend als het Brielse Meer, is een fraai recreatiegebied waar je heerlijk kunt zwemmen. Er zijn veel strandjes en mogelijkheden om te surfen, duiken of een zeilboot te huren.

Controleer van te voren de waterkwaliteit.

Varen

Bij knooppunt 28 neem je de veerpont Maassluis-Rozenburg om bij 40 uit te komen.

Let op: het autoveer is tijdelijk buiten gebruik, er wordt gewerkt aan een noodoplossing voor fietsers en voetgangers.

Over de Grote Ronde

Deze etappe maakt onderdeel uit van de Grote Ronde van Zuid-Holland. Een fietstocht van 464 km langs de mooiste plekken van onze provincie, vol tips van onze boswachters. Je kunt er een meerdaagse fietsvakantie van maken of afzonderlijke etappes fietsen. De route naar je eigen wensen aanpassen kan natuurlijk ook, dankzij de knooppunten die we gebruikt hebben.

Ontwikkeld door het Zuid-Hollands Landschap, in samenwerking met Harry Bunk.


Locatie

Startpunt: Windgatseweg 14, 3235 NX Rockanje / Fietsknooppunt 3


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

Etappe 2: Oostvoorne – Hoek van Holland

Fietstocht 46 km

Volgende etappe
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder