© 2016 Ingrid Bertens

De Grote Ronde van Zuid-Holland (6/9)

Weilanden tot aan de horizon, dat is de Krimpenerwaard in een notendop. Maar daarbij komt ook steeds meer ruimte voor natuur. Gras maakt plaats voor kruiden en bloemen, de waterstand wordt verhoogd en er wordt pas laat in het seizoen gemaaid – niet verwonderlijk dat weidevogels zich hier thuis voelen. Je bekijkt dit allemaal vanaf smalle, deels onverharde tiendwegen en fietspaden. In het hart van de Krimpenerwaard herinnert het riviertje de Loet aan het vroegere veenmoeras, daarna volg je de Lek naar de historische stad Schoonhoven.


Kaart met knooppunten

Bekijk etappe 6

Leuke tips voor onderweg

Google Maps

Praktische info

Fietsen

Deze etappe is 48 km lang en gaat helemaal langs fietsknooppunten: 28-26-10-11-13-15-19-21-20-25-68-66-80-81-61-63-62-67-60-36-76-37-10

Over de Grote Ronde

Deze etappe maakt onderdeel uit van de Grote Ronde van Zuid-Holland. Een fietstocht van 464 km langs de mooiste plekken van onze provincie, vol tips van onze boswachters. Je kunt er een meerdaagse fietsvakantie van maken of afzonderlijke etappes fietsen. De route naar je eigen wensen aanpassen kan natuurlijk ook, dankzij de knooppunten die we gebruikt hebben.

Ontwikkeld door het Zuid-Hollands Landschap, in samenwerking met Harry Bunk.


Locatie

Startpunt: Bovenkerkseweg 13, 2821 XS Stolwijk / Fietsknooppunt 28


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

Etappe 6: Stolwijk – Schoonhoven

Fietstocht 48 km

Volgende etappe
 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder