excursies
Ingrid Bertens

De Grote Ronde van Zuid-Holland (6/9)

Weilanden tot aan de horizon, dat is de Krimpenerwaard in een notendop. Maar daarbij komt ook steeds meer ruimte voor natuur. Gras maakt plaats voor kruiden en bloemen, de waterstand wordt verhoogd en er wordt pas laat in het seizoen gemaaid – niet verwonderlijk dat weidevogels zich hier thuis voelen. Je bekijkt dit allemaal vanaf smalle, deels onverharde tiendwegen en fietspaden. In het hart van de Krimpenerwaard herinnert het riviertje de Loet aan het vroegere veenmoeras, daarna volg je de Lek naar de historische stad Schoonhoven.


Kaart met knooppunten

Bekijk etappe 6

Leuke tips voor onderweg

Google Maps

Praktische info

Fietsen

Deze etappe is 48 km lang en gaat helemaal langs fietsknooppunten: 28-26-10-11-13-15-19-21-20-25-68-66-80-81-61-63-62-67-60-36-76-37-10

Over de Grote Ronde

Deze etappe maakt onderdeel uit van de Grote Ronde van Zuid-Holland. Een fietstocht van 464 km langs de mooiste plekken van onze provincie, vol tips van onze boswachters. Je kunt er een meerdaagse fietsvakantie van maken of afzonderlijke etappes fietsen. De route naar je eigen wensen aanpassen kan natuurlijk ook, dankzij de knooppunten die we gebruikt hebben.

Ontwikkeld door het Zuid-Hollands Landschap, in samenwerking met Harry Bunk.


Locatie

Startpunt: Bovenkerkseweg 13, 2821 XS Stolwijk / Fietsknooppunt 28


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

Etappe 6: Stolwijk – Schoonhoven

Fietstocht 48 km

Volgende etappe
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder