© Natuurmonumenten - Marten van Dijl, all rights reserved

De Grote Ronde van Zuid-Holland (7/9)

De pont brengt je van Schoonhoven over de Lek naar het minivestingstadje Nieuwpoort, dat nog nauwelijks door toeristen is ontdekt. Voorbij Ameide fiets je langs de Achthovense Uiterwaarden, waar het Zuid-Hollands Landschap van landbouwgrond weer natuur heeft gemaakt. Rechts ligt de Zouweboezem, een natte natuurparel waar zwarte stern en purperreiger broeden. Via de machtige Diefdijk, met daarin Schoonrewoerdse Wiel dat achterbleef na een dijkdoorbraak, fiets je tot slot via Leerdam naar Meerkerk.


Kaart met knooppunten

Bekijk etappe 7

Leuke tips voor onderweg

Google Maps

Praktische info

Fietsen

Deze etappe is 53 km lang en gaat helemaal langs fietsknooppunten: 10-66-65-64-20-48-21-30-58-47-46-48-57-59-60-61-62

Over de Grote Ronde

Deze etappe maakt onderdeel uit van de Grote Ronde van Zuid-Holland. Een fietstocht van 464 km langs de mooiste plekken van onze provincie, vol tips van onze boswachters. Je kunt er een meerdaagse fietsvakantie van maken of afzonderlijke etappes fietsen. De route naar je eigen wensen aanpassen kan natuurlijk ook, dankzij de knooppunten die we gebruikt hebben.

Ontwikkeld door het Zuid-Hollands Landschap, in samenwerking met Harry Bunk.


Locatie

Startpunt: Voorhaven 15, 2871 CH Schoonhoven / Fietsknooppunt 10


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

Etappe 7: Schoonhoven – Meerkerk

Fietstocht 47 km

Volgende etappe
 • Meer duingraslanden in drukke Randstad 

  Woekerende bramen, vergrassing van de duinen, een veelheid aan struiken: ook in onze gebieden hebben we last van de stikstofdepositie. Projectleider Quincy de Bruijn vertelt welke maatregelen we daartegen treffen in onze duingebieden ten zuiden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer ademruimte voor mens en natuur

  Door het uitbreiden van woonwijken, wegen en bruggen voelt het alsof we haast geen ademruimte meer hebben. Met uw steun willen we kwetsbare natuur beschermen en ons landschap op een positieve manier ontwikkelen. Helpt u mee?

  Lees verder

  Lees verder
 • Strook vol leven

  Om de schoonheid te snappen van de Elfenbaan, een langgerekt natuurgebied tussen Zoeterwoude en Bodegraven, moet je het verhaal erachter kennen. Of iets heel bijzonders meemaken. Dat laatste gebeurde, toen we op pad gingen met…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder