De Grote Ronde van Zuid-Holland (8/9)

De route gaat westwaarts langs weilanden, rivieren en molens. Bij Groot-Ammers passeer je zelfs een serie van vier in slagorde opgestelde molens. Maar dat valt in het niet bij de wereldberoemde molens van Kinderdijk, die je bereikt na twee overtochten met een veerpont. Rond Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht wordt het even wat drukker, maar ook hier is bijzondere natuur in de vorm van de Crezéepolder en de Sophiapolder, die midden in de rivier ligt.


Kaart met knooppunten

Bekijk etappe 8

Leuke tips voor onderweg

Google Maps

Praktische info

Let op

Houd er deze etappe rekening mee dat je twee keer een veerpontje neemt met de fiets.

Fietsen

Deze etappe is 51 km lang en gaat helemaal langs fietsknooppunten: 62-63-71-70-69-68-82-67-6-76-64-62-4-21-3-2-30-1-97-96-20-95-15-17

Over de Grote Ronde

Deze etappe maakt onderdeel uit van de Grote Ronde van Zuid-Holland. Een fietstocht van 464 km langs de mooiste plekken van onze provincie, vol tips van onze boswachters. Je kunt er een meerdaagse fietsvakantie van maken of afzonderlijke etappes fietsen. De route naar je eigen wensen aanpassen kan natuurlijk ook, dankzij de knooppunten die we gebruikt hebben.

Ontwikkeld door het Zuid-Hollands Landschap, in samenwerking met Harry Bunk.


Locatie

Burgemeester Sloblaan 2B, 4231 AB Meerkerk / Fietsknooppunt 62


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

Etappe 8: Meerkerk – Zwijndrecht

Fietstocht 51 km

Volgende etappe
 • Vlinderquiz

  Wat weet jij van vlinders? Speel de quiz en test jezelf in 10 veelzijdige vlindervragen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Win een vlinderpakket

  Maak nu kans op het Vlinder Gelukspakket, ter waarde van 300 euro. Het pakket bestaat uit een vlinderkast, verrekijker, veldgids, zaadbommetjes en meer!

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke Lenterondjes

  Zingende vogels, frisgroene blaadjes en fleurige bloemen. De lente is een heerlijke periode om de natuur op te zoeken. Met deze vijf lenterondjes kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder