De Grote Ronde van Zuid-Holland (9/9)

Vanaf Zwijndrecht laat je de drukte al snel weer achter je. Langs de Oude Maas ontdek je unieke natuur bij de Carnisse en Rhoonse Grienden: vroeger werden hier wilgentakken geoogst, nu zijn de grienden deels verwilderd, zoals bij de jungle van Klein Profijt. Stop ook zeker bij de Kasteelgaarde Rhoon voor een korte wandeling. Vanaf Spijkenisse volg je het tracé van een oude stoomtram richting vestingstad Hellevoetsluis en badplaats Rockanje, waar de route eindigt.


Kaart met knooppunten

Bekijk etappe 9

Leuke tips voor onderweg

Google Maps

Praktische info

Fietsen

Deze etappe is 53 km lang en gaat helemaal langs fietsknooppunten: 17-27-92-25-29-28-27-15-25-94-1-2-91-88-84-85-86-87-3-4-23-69-19-15-80-79-81-82-85-86-47-19-18-22-21

Over de Grote Ronde

Deze etappe maakt onderdeel uit van de Grote Ronde van Zuid-Holland. Een fietstocht van 464 km langs de mooiste plekken van onze provincie, vol tips van onze boswachters. Je kunt er een meerdaagse fietsvakantie van maken of afzonderlijke etappes fietsen. De route naar je eigen wensen aanpassen kan natuurlijk ook, dankzij de knooppunten die we gebruikt hebben.

Ontwikkeld door het Zuid-Hollands Landschap, in samenwerking met Harry Bunk.


Locatie

Startpunt: Munnikensteeg 26, 3335 LJ Zwijndrecht / Fietsknooppunt 17


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

Etappe 9: Zwijndrecht – Rockanje

Fietstocht 55 km

Terug naar het overzicht
 • Kraak de zomerquiz

  Het broedseizoen is voorbij. Waar vliegen onze grutto's heen om te overwinteren? Saoedi-Arabië, Suriname of Senegal? Speel de hele quiz en maak kans op twee vrijkaartjes voor een van onze excursies!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn wij

  We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben de natuur nodig. Om te ademen, te spelen of tot rust te komen. De natuur is het fundament van ons bestaan en van vele planten…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder