Knooppunt Rotterdam route Fietsen 36 km

Foto: Marijke Langeveld Foto: Marijke Langeveld

Fietsknooppunten zijn een makkelijk hulpmiddel om het landschap te ontdekken. Met wat nummers (in de juiste volgorde) op een papiertje gaat u op weg. Verdwalen is uitgesloten. Het Zuid-Hollands Landschap heeft deze mooie route samengesteld voor Rotterdam. Veel fietsplezier!

Foto: Marijke Langeveld Foto: Marijke Langeveld

Praktische info

Locatie

Zuidplein 740, 3083 BP, Rotterdam

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Aan de zuidrand van Rotterdam ligt een heerlijk fietsgebied. Startend bij winkelcentrum Zuidplein komt u daar via enkele groene parken. Vanaf Rhoon volgt u de Oude Maas, een getijrivier met unieke grienden. In deze buitendijkse gebieden werd vroeger wilgenhout geteeld. Via de dode rivierarm het Waaltje komt u in Barendrecht, waarna het traject van de voormalige havenspoorlijn u terugbrengt naar Rotterdam.

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Openbaar vervoer

Metrostation Zuidplein, dit is ook het startpunt van de route.

36 km

De route is 36 km. Start bij fietsenstalling metrostation Rotterdam Zuidplein. Ga linksaf richting Zuiderpark/Ahoy. Bij de (drukke) Zuiderparkweg linksaf. Sla na 200 m bij de verkeerslichten rechtsaf, steek over. Volg de knooppunten 48-49-57-38-37-2-1-25-27-28-29-92-30-31-34-40-39-49-48. Tot slot richting knooppunt 61, terug naar Zuidplein.

Bijzonderheden

Vanaf 2 even van de route af richting 7: Kasteelgaarde Rhoon (in Rhoon aan de Dorpsdijk). Tussen 1 en 25, aan het begin golfbaan rechts: Klein Profijt.

Locatie

Zuidplein 740, 3083 BP, Rotterdam

1 beoordeling

T. Harkema

Tussen knooppunt 49 en 37 waren we even het spoor bijster; hebben bordjes 92 gevolgd en bij 37 kwam het goed. Een fijne route; ik wist niet dat er zoveel landelijks bij Rotterdam te beleven was....

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Fietsroute 31 km
Den Haag
0 beoordelingen
Fietsroute 37 km
Barendrecht
0 beoordelingen
Fietsroute 28 km
Hoek van Holland
1 beoordeling